U POŽEGI

Lažni prodavač dukata nasamario zlatara i odnio mu par tisuća eura

30.01.2012 u 12:01

Bionic
Reading

Muškarac srednjih godina ponudio je u zlatarskoj radnji koja vrši otkup zlata na prodaju dukate s likom Franje Josipa. Vrijedni zlatnici privukli su zlatara koji je za njih odmah izbrojio nekoliko tisuća eura, no u vješto smišljenoj prevari ostao je i bez novca i bez dukata

Na meti lažnog prodavača dukata našla se zlatarnica u ulici Sv. Florijana u Požegi. U subotu, nešto prije 14 sati, prevarant je ušao u radnju i ponudio na prodaju dukate. Kada mu je 32-godišnji zlatar za njih izbrojio nekoliko tisuća eura, muškarac je novac stavio u kuvertu, a potom i u jaknu. Zlatar ga je odmah upozorio da vrati novac jer mu nije dao dukate, na što je prevarant istoga časa 'susretljivo' izvadio kuvertu, stavio je u svoju torbicu koja je stajala na pultu te rekao zlataru da ide po dukate.

Uvidjevši da vrijeme prolazi, a muškarcu ni dukatima nema ni traga, zlatar je iz torbice izvadio kuvertu u kojoj je trebao biti novac, no na njegovo zaprepaštenje, u njoj je bilo tek nešto malo eura i bezvrijedan papir. Prevarant koji je vješto zamijenio kuverte netragom je nestao te za njim traga policija.