ZORAN ZVAN ISTINA

Lažni novinar 'izmuzao' slavonsku obitelj

Bionic
Reading

Zoran Dadić, lažni novinar Slobodne Dalmacije koji je od bizovačke obitelji Sudar na prijevaru izvukao oko 20 tisuća kuna, između ostalog im obećavajući posao dopisnika iz Slavonije, zapravo je 25-godišnji Kaštelanin Zoran Dojčinov

SPLIT - 'Gotovo dva mjeseca mi u obitelji uopće nemamo kontakta s njim. Iz kuće se iselio prije više od godinu dana, ne znamo gdje je, gdje spava, jede, s kim provodi vrijeme, ništa pod milim Bogom. Bezbroj puta smo ga zvali na mobitel koji mu je stalno bio isključen. Danima strepimo i čekamo da nas policija obavijesti da je u zatvoru ili da su ga pronašli mrtvog. Svašta nam je prolazilo kroz glavu', priča za Sobodnu Dalmaciju Zoranov otac Slavko Dojčinov, koji drži da bi ga možda najbolje bilo strpati iza rešetaka ne bi li se tako napokon dozvao pameti.

Zoran zvani Istina

Zanimljivo da je lažni novinar za svoje navodnoprezime odabrao baš ono Dadić, jer se tako preziva jedan od njegovihnajboljih prijatelja, a u vojsci su ga tijekom služenja vojnog rokanazivali Zoran zvani Istina. Poznanici za njega tvrde da jeoduvijek bio patološki lažac.

'Žao mi je obitelji kojoj je napravio štetu i otuđio im novac. Cijeli život se bavi nekim prijevarama i lažima, imao je i do sada poslova s policijom, doduše zbog nekih sitnih problema, a često je bježao od kuće, kao što je to napravio i sada', veli otac Slavko i dodaje da mu sin očito od nečega boluje.

Zoran je često lagao svojim najboljim prijateljima, a nedavno je jednom od njih, kao i slavonskoj obitelji, prodao priču o tome da će mu srediti hrvatsko državljanstvo.

'Tražio je od njega kopije osobne iskaznice i svih drugih dokumenata te, naravno, usto i novac u iznosu od 2000 kuna. Obećao mu je srediti državljanstvo preko svojih veza u HV-u, međutim to nikada nije učinio', priča sugovornik Slobodne Dalmacije.

U posljednje vrijeme, kaže, Zoran je po Kaštelima šetao u vojnoj odori te je ljudima lagao da radi u vojsci, a vlasniku jedne tvrtke za dostavu plina, gdje je kratko vrijeme radio, ukrao je novčanik s 3000 kuna i rekao mu da ga je navodno izgubio. Prije nekoliko mjeseci u rent-a-car agenciji je čak unajmio automobil koji nije vratio na vrijeme.

'Na njegove lažne šprehe ženske padaju 'ka lude'. To ne možete vjerovati šta on njima priča, no kratko se održi bilo koja veza jer ga sve pročitaju u roku od deset dana', tvrde sugovornici.