3D REKONSTRUKCIJA

Laserom mjereno mjesto ubojstva I. Hodak

Bionic
Reading

Vojin Maštruko, diplomirani inženjer i sudski vještak, predao je danas Zvonku Posavcu, istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, trodimenzionalnu rekonstrukciju ubojstva Ivane Hodak

Vještak koji je dosad već napravio trodimenzionalne rekonstrukcije nekih slučajeva, poput krvavih pljački Fine i Zabe, laserom je izmjerio mjesto zločina. Smatra se da bi to vještačenje trebalo dati najvjerniju sliku ubojstva mlade odvjetničke vježbenice za čiju se smrt sumnjiči Mladen Šlogar Žila (60), pišeVečernji list

Osim toga, vještačenje bi trebalo razjasniti i neke nejasnoće koje su se, po onome što se zna, pojavile u dosadašnjem dijelu istrage. Naime, Šlogarovi iskazi koje je davao u policiji i tijekom istrage razlikovali su se, pa je tako nejasno u kojoj je trgovini Lusha kupovao šampon protiv prhuti.

Spominjale su se dvije - u Petrinjskoj i u Ilici 62. No, sam Šlogar ne sjeća se da je po šampon išao u trgovinu u Ilici, a ne sjećaju ga se ni prodavačice. Osim toga, uvidom u račune trgovine ustanovljeno je da je u trgovini u Ilici 6. listopada, kada je ubijena I. Hodak, kupljen samo jedan muški šampon, i to protiv ćelavosti.

Kako bilo, istražni je sudac primitkom trodimenzionalnog vještačenja okončao istragu protiv Šlogara te je spis s iskazima ispitanih svjedoka i balističkim vještačenjima uputio Državnom odvjetništvu. Tamo se treba odlučiti o podizanju optužnice protiv Šlogara koja treba biti podignuta do 6. kolovoza s obzirom na to da Šlogaru tada istječe šestomjesečni pritvor.

Šlogar se sumnjiči da je I. Hodak ubio na stubištu zgrade u Hatzovoj 2 hicima iz pištolja marke berreta. Kao motiv ubojstva naveo je osvetu njezinu ocu kojega je smatrao krivim zato što je ostao bez posla potkraj 90-ih. Upravo taj motiv te mnoge nelogičnosti u njegovim iskazima razlog su što se javnost još uvijek pita je li on uistinu ubojica.