SVIREPI UBOJICA

Lanza je ispalio 154 metka u manje od pet minuta

29.03.2013 u 15:19

Bionic
Reading

Adam Lanza, napadač koji je u prosincu prošle godine ubio 26 osoba, uključujući 20 djece, u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu u američkoj saveznoj državi Connecticutu, za manje od pet minuta ispalio je 154 metka. Nove informacije otkrili su istražitelji koji rade na slučaju. Lokalni mediji ujedno napominju kako se radi o drugom najsmrtonosnijem napadu u američkim školama

Adam i njegova majka posjedovali su u kući čitav arsenal oružja, povrh onog koje je on koristio u tom napadu, kao i više stotina komada streljiva, navedeno je u sudskim dokumentima koji su objavljeni u četvrtak. Tužitelj američke savezne države Connecticut koji je vodio istragu o tom masakru rekao je da je napadač ubio 26 žrtava i sebi oduzeo život u roku od pet minuta. Istražni dokumenti govore da je 20-godišnji napadač Adam Lanza nađen mrtav i da je na sebi imao neprobojni prsluk i odjeću u vojnom stilu.

Državni tužitelj Stephen Sedensky III rekao je da je Lanza ubio žrtve unutar osnovne škole Sandy Hook puškom Bushmaster 223 kalibra, prije nego što je sebi oduzeo život pištoljem Glock 10 mm. Lanza je kod sebe također imao još jedan napunjeni pištolj, kao i tri okvira s po 30 metaka za Bushmaster. Jedna napunjena sačmarica sa 12 metaka pronađena je u automobilu u kojem se Lanza dovezao do škole, kao i 70 komada streljiva za sačmaricu.

Rezultati pretresa Lanzine kuće objavljeni su pod pritiskom javnosti koja je zahtijevala informacije o istrazi o napadu na tu školu od 14. prosinca. Slučaj Adama Lanze, po mišljenju mnogih stručnjaka i građana SAD-a, kako piše Reuters, samo je još jedan vrlo dobar argument zbog kojeg bi se prodaja oružja trebala znatno postrožiti, a pojedine udruge traže i uvođenje naoružanih zaštitara u škole kako bi se spriječili slični slučajevi u budućnosti.