LESAR NOSITELJ U SVIH 10 IZBORNIH JEDINICA

Laburisti objavili svoje kanidacijske liste za Sabor

02.11.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatski laburisti – stranka rada objavili su svoje kandidacijske liste za svih deset izbornih jedinica za izbor zastupnika u Sabor, a nositelj svih lista je predsjednik stranke Dragutin Lesar

Laburisti su na svojim stranačkim internetskim stranicama objavili liste svojih kandidatkinja i kandidata za izbor zastupnica i zastupnika u Sabor.

Nositelj svih lista je predsjednik stranke Dragutin Lesar, a laburisti tvrde da su prilikom postupka sastavljanja lista sve inicijative i sva imena potekli od stranačkih ogranaka.

Ističu da je Predsjedništvo stranke interveniralo samo u situaciji kad, primjerice, nije bio ispunjen uvjet da na svakoj listi moraju biti najmanje četiri žene ili kad se ogranci i podružnice nisu mogli dogovoriti oko redoslijeda kandidata na listi, ili kad je redoslijed, prema ocjeni Predsjedništva, mogao ugroziti uspjeh stranke na izborima ili budući rad.

Kako izgledaju liste Hrvatskih laburista za Sabor i tko se sve na njima nalazi, možete pogledati na njihovim stranicama

Podsjetimo, stranke, neovisne liste i kandidati za zastupnike manjina kandidature će Državnom izbornom povjerenstvu moći predati do ponoći 14. studenog.

DIP će ih objaviti do ponoći 16. studenog i tada počinje službena predizborna promidžba.

Rok od 14 dana u kojemu su izborni kandidati dužni DIP-u dostaviti svoje liste počeo je teći jučer, ali nije pristigla ni jedna lista, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru, prvoj uoči parlamentarnih izbora 4. prosinca, predsjednik DIP-a Branko Hrvatin te podsjetio na dosadašnje iskustvo prema kojemu se liste uglavnom podnose zadnjih dana, pa i zadnjih sati.