BOLUJE U ŠIROKOM

Kutle je u BiH, sprema mu se tjeralica

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Miroslav Kutle, koji je u rujnu pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u slučaju Gradski podrum, od prošlog tjedna više nije u Hrvatskoj, nego u BiH. Kako se nije pojavio na ročištima u drugim procesima koji se vode protiv njega u Zagrebu, prijeti mu pritvor i međunarodna tjeralica

Kutle je u Širokom Brijegu, piše Večernji list, a iz mostarske je bolnice u zagrebački Općinski kazneni sud stigla medicinska dokumentacija da ima problema sa srcem te da treba mirovati! No sudski vještak kardiolog dr. Josip Vincelj iz KB Dubrava pregledao je tu dokumentaciju i zaključio da je Kutle sposoban doći na raspravu.

Sutkinja Rahela Valentić, koja mu sudi u jednom od nekoliko procesa koji se vode protiv njega, jučer je spis poslala kaznenom vijeću suda, koje će odlučiti o Kutlinu pritvaranju. To zapravo znači da će sud Kutli odrediti pritvor i raspisati za njim međunarodnu tjeralicu ako se u nekoliko isućih dana ne vrati u Zagreb. Hoće li se Kutle vratiti ili pridružiti osuđenicima i optuženicima koji su sklonište od hrvatskih pravosudnih organa pronašli u BiH brzo će biti jasno.

U medicinskoj dokumetaciji pristigloj iz Mostara, koju je zatražila sutkinja nakon što se nije pojavio na ročištu, navodi se da je Kutle 12. listopada došao u bolnicu žaleći se da ga steže u prsima pri opterećenju – bržem hodu po stubama te da je psihički opterećen, slabo spava, a povremeno mu srce preskače. Mostarski mu je liječnik preporučio mirovanje i kardiološku obradu ergometriju, navodeći mogućim da boluje od angine pectoris. Kutle je pozvan da se javi u Mostar na ultrazvuk srca baš u četvrtak kada mu je bilo ročište u Zagrebu.

Vrati li se u Zagreb, čeka ga poziv suca za izvršenje sankcija koji će odrediti kaznionicu u kojoj će služiti kaznu prema presudi u slučaju Gradski podrum. Kako mu sud nije uspio uručiti tu presudu, prije tjedan dana izvješena je na oglasnu ploču suda i treba proći još tjedan prije nego što sutkinja pošalje nalog za izvršenje. Ako Kutle ostane u BiH, tamošnji bi sud trebao odlučiti hoće li prihvatiti presudu Kutli ili će ju izmijeniti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi