sporni barjak

Kuščević Rijeci zabranio službenu zastavu jer se radi o iredentističkom znakovlju

15.06.2018 u 16:54

Bionic
Reading

Iako je riječko Gradsko vijeće konsenzusom prihvatilo odluku da se kao službena zastava Grada Rijeka odredi riječka trobojnica iz Ministarstva uprave nakon dvije godine razmišljanja stigla je odbijenica.

Odluka o zastavi prihvaćena je jednoglasno, a za nju su glasovali i HDZ-ovi vijećnici, navodi Novi list. Gradski vijećnik Liste za Rijeku Predrag Miletić ogorčen je takvom odlukom.

'U obrazloženju je navedeno da se radi o 'iredentističkom znakovlju, te da Rijeka ne bi trebala ići u tom pravcu'. I kada čovjek iščitava ovako obrazloženje potpisano od aktualnog ministra uprave može samo zaključiti da Lovro Kuščević ima potpuno krive informacije od nekoga tko zlonamjerno doživljava Rijeku i riječki duh ili je jednostavno ministar-imbecil.

Kome u vladi i u HDZ-u je od interesa vođenje ovakve politike prema Rijeci i Kvarneru, kome je od interesa stvaranje 'zle krvi' i još većih animoziteta prema 'službenom Zagrebu', animoziteta prema regijama... poručioje Miletić.

Prethodno je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić dao je naslutiti da će Ministarstvo uprave poslati odbijenicu pa je pripremio prijedlog odluke da riječka trobojnica postane svečana zastava, a za što ne treba ishodovati suglasnost resornog ministarstva.

  • +3
Grad Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL