KREĆE ANALIZA RADA

Kuščević najavio smanjenje broja ministarstva?

28.03.2018 u 14:34

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kušćević nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u Vladi najavio je da bi se nakon provedene analize mogao smanjiti broj ministarstava.

Po ulasku u Vladu Kuščević je, prenosi televizija N1, kazao da ide na radni sastanak s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Nakon sastanka, pred zgradom Vlade, najavio je da će se napraviti analiza svih procesa koje rade ministarstva, jedinice lokalne samouprave i druga državna tijela.

"Radimo projekt kvalitete i kompetencije koji će dati analizu svih procesa koje rade ministarstva, izdvojena tijela ministarstva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, uredi državne uprave", rekao je Kuščević.

Na pitanje je li moguće da se neka ministarstva ukinu Kušćević je kazao da misli da "Hrvatska može i racionalnije upravljati svojim resursima pa tako i s brojem ministarstava".

Kazao je da će analiza biti gotova iduće godine. "Analiza će iduće godine biti gotova, stavljena na stol i donijet će se politička odluka", rekao je Kušćević po izlasku sa sastanka u Vladi.

Prije sastanka u Vladi s koalicijskim partnerima predsjednik Sabora Gordan Jadroković od novinara je saznao za najavu ministra Kuščevića. Iako nije znao detalje, Jandroković je kazao da "je dobro da se analizira rad državnih tijela". "Uvijek sam za to da državna uprava po efikasnosti bude što sličnija privatnom sektoru", kazao je Jandroković te dodao da će o tome sigurno još biti razgovora u stranci i sa koalicijskim partnerima.

  • +25
Sva lica Lovre Kuščevića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Ministar Goran Marić o Kuščevićevoj najavi je kazao da se bavi samo svojim poslom. "Vodim Ministarstvo države imovine i koncentriran sam samo na taj posao", kratko je prokomentirao Marić.

Ministar branitelja Tomo Medved, na pitanje smatra li da je previše ministarstava, rekao je da je "uvijek svaka organizacija podložna analizi". "Ja sam pobornik sustavnog i temeljitog analiziranja i procjeni evenatualnih promjena, ali to su procesi koje treba temeljito sagledavati, ozbiljno uvažavajući nadležnosti i procese koji se provode", kazao je Medved te dodao kako je to "pitanje koje se ne može ad hoc donijeti odluka".

"Treba kvalitetno analizirati radne procese, obveze i nadležnosti koje se nalaze u pojedinim ministarstvima", kazao je Medved i dodao da nije pobornik donošenja brzih odluka.