PRENAMJENA ZEMLJIŠTA

Kuščević izbjegava odgovore o ostavci: To je stvar između mene i premijera

06.07.2019 u 20:34

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević i dalje smatra da nije učinio ništa pogrešno te izbjegava odgovore na direktna pitanja hoće li podnijeti ostavku.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV na direktan upit hoće li podnijeti ostavku odgovorio je da je to je stvar između njega i predsjednika hrvatske Vlade.

Na dodatni upit je li to stvar i hrvatskog naroda, malo se zbunio.

'Pa naravno da će hrvatski narod, kao svoj zastupnik u Hrvatskom saboru, glasovati o povjerenju, kao što je glasovao na početku o povjerenju hrvatske Vlade, tako glasuje i o povjerenju svakom ministru. No, ja mislim da su sva moja postupanja časna i u skladu s hrvatskim zakonima i da sve ove afere koje mi se stavljaju na teret apsolutno nisu istinite', poručio je Kuščević.

Potom se suočio s upitom kako će funkcionirati dalje ako nema stranačku potporu.

'Gledajte, ja sam ovih dana čitao u medijima kako je Kuščević pozlatio stotine tisuća kvadrata pašnjaka. Pa evo, oni će biti zlatni ako investitori ulože svoje stotine milijuna kuna, izgrade javnu infrastrukturu koju će bez naknade ustupiti općini i javno-pravnim tijelima. Ja sam svoje svako postupanje objasnio i predsjedniku Vlade i predsjedništvu, dokazao, argumentirao, donio argumente, pravomoćne presude. Prema tome, moja savjest je sasvim čista', istaknuo je ministar.

Pononsan je što je svojim sugrađanima izmjenama plana omogućio da se bave turizmom, nautičkim turizmom, formirao dvije poslovne zone u kojima danas radi preko 200 mojih sugrađana.

  • +7
Lovro Kuščević dolazi na sjednicu Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Otvorili smo nove perspektive na jedan zakonit, transparentan način, dobili sve potrebne suglasnosti nadležnih tijela i to je upravo onako kako se i treba raditi – planirati, graditi infrastrukturu, a onda realizirati projekte za sve pod jednakim uvjetima', smatra Kuščević.

Nije odgovorio na upit je li mu premijer rekao da je naštetio stranci.

Lažne afere koje mu se stavljaju na teret, kaže, u prvom su redu naštetile najviše njemu i njegovoj obitelji jer ga se, tvrdi, željelo inkriminirati. "Lažne afere nisu ugodne ni stranci ni Vladi. Međutim, Hrvatska demokratska zajednica je jaka stranka. Ova Vlada radi dobar posao. Ja mislim da su zasluge tolike da ne mogu lažne afere naštetiti ovoj stranci", ustvrdio je ministar Kuščević.

Naravno , dodaje, da nije ugodno ni predsjedniku stranke, naravno da nije ugodno ni njemu osobno ni članovima stranke.

'Međutim, ponavljam, sve sam objasnio. Krivo mi je da potpredsjednik Vlade, gospodin Štromar, nije imao minimum korektnosti i da nije čuo od mene iz prve ruke o čemu se radi i da nije vidio argumente. Mogli smo mi tako nastupiti i prema kolegici Divjak, no očito nismo svi isti', kazao je Kuščević.

No ipak ako to od njega zatraži premijer, Kuščević će odstupiti.