POLJOPRIVREDNICI NOVOG DOBA

Kupite telića putem internetske aplikacije

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 27.09.2011 07:34
  • Objavljeno 27.09.2011 u 07:00
Krava

Krava

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Osim u poljoprivrednu mehanizaciju, hrvatski poljoprivrednici sve više ulažu i u informatizaciju jer se u poslu sve češće koriste internetom. Dokaz tomu je i nova aplikacija za prodaju teladi, koja povezuje uzgajivače telića i kupce. Riječ je o novom i inovativnom tržišnom programu koji je nedavno pokrenula Hrvatska poljoprivredna agencija

Sustav internetske ponude teladi za prodaju omogućava vlasnicima, odnosno uzgajivačima telića, jednostavniji, ali i financijski isplativiji način prodaje, kroz uštedu na nemalim troškovima odlaska na sajmove. Kupcima se pak pruža bolji uvid u kompletnu ponudu teladi na tržištu. Putem aplikacije kupac dobiva sve potrebne informacije, od datuma teljenja, preko spola do pasmine telića koje nabavlja u svrhu daljnjeg uzgoja ili tova.

Internetska aplikacija za prodaju teladi dostupna je putem web stranica Hrvatske poljoprivredne agencije, a mogu je besplatno koristiti svi posjednici goveda upisani u Jedinstveni registar domaćih životinja koji posjeduju Identifikacijsku karticu gospodarstva. Serijski broj identifikacijske kartice pritom služi prodavatelju telića kao korisničko ime, a dodijeljeni PIN mu služi kao lozinka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!