BANDIĆ U PULSKOM ULJANIKU

'Kupce brodogradilišta zanima samo zemljište'

02.12.2009 u 21:10

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić tijekom turneje po Istri u srijedu je posjetio i Pulu, gdje je progovorio o problemu brodogradilišta

Ustvrdio je da 'brodogradilišta u Hrvatskoj teško funkcioniraju i previše koštaju državu, koja je u njih uložila milijarde kuna, ali bez konkretnih rezultata'.

Bandić je istaknuo da je pulsko brodogradilište Uljanik bez konkurencije naše najuspješnije brodogradilište, koje i dalje ponosno prkosi svim nedaćama ovog vremena. Ono je dokaz da se, unatoč svim problemima i izazovima, u Hrvatskoj može uspješno proizvoditi brodove, poručio je Bandić.

'Siguran sam da bismo svi htjeli da brodogradilišta privatiziraju ljudi koji će ih revitalizirati, međutim dosadašnji natječaji su pokazali da su kupci uglavnom zainteresirani za pomorsko dobro, odnosno zemljište', rekao je Bandić govoreći o budućnosti brodogradnje.

Ocijenio je da će se morati ponuditi drugačiji uvjeti prodaje kako bi se došlo do istinskih igrača, koji vide prednost u hrvatskom znanju, iskustvu i tradiciji, ali i zemljopisnom položaju.