ODJECI AFERE LAPTHORNE

Kukrika sletio s vrha dubrovačke policije

16.02.2009 u 13:28

Bionic
Reading

PU dubrovačko–neretvansku potresle su kadrovske promjene, među kojima je dosadašnji zamjenik načelnika Ivan Kukrika 'sletio' na mjesto načelnika Operativno–komunikacijskog centra policije

DUBROVNIK - Podsjetimo, Ivan Kukrika obnašao je funkciju glasnogovornika za vrijeme inicijalnog vala afere Britt Lapthorne, a našao se na meti kritika hrvatske i svjetske javnosti zajedno s nedavno smijenjenim načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivanom Krešićem.

Na mjesto zamjenika načelnika umjesto Kukrike dolazi Tonči Glumac, koji napušta mjesto načelnika Postaje aerodromske policije Čilipi. Dubrovački list piše da je načelnik Zlatko Sokolar odlučio provesti brojne kadrovske promjene u policiji krajnjeg juga Hrvatske, no 'još ostaje vidjeti hoće li se obistiniti informacija prema kojoj će upravo Sokolara, nakon što provede reorganizaciju, na mjestu načelnika zamijeniti Tonći Radibratović'. Prema nekim drugim informacijama, Sokolara bi na mjestu načelnika mogao naslijediti upravo Tonči Glumac.

Đuro Miladin, s višom stručnom spremom, s radnog mjesta pomoćnik načelnika za zaštitu granice Policijske postaje Gruda na radno mjesto načelnik Postaje aerodromske policije Čilipi.

Ivica Franić
, s visokom stručnom spremom, s radnog mjesta načelnik Policijske postaje Ploče, na radno mjesto policijski službenik za maloljetničku delikvenciju u Policijskoj postaji Metković.

Dalibor Šetka, s visokom stručnom spremom, s radnog mjesta načelnik operativno-komunikacijskog centra policije na radno mjesto načelnik Policijske postaje Ploče.

Miro Bajo, s visokom stručnom spremom, s radnog mjesta policijski službenik za maloljetničku delikvenciju u Policijskoj postaji Metković, na radno mjesto voditelj Odsjeka organiziranog kriminaliteta u Odjelu kriminalističke policije.

Zlatko Karačić, s visokom stručnom spremom, s radnog mjesta voditelj Odsjeka organiziranog kriminaliteta na radno mjesto policijski službenik za nadzor i planiranje u Odsjeku za tehniku.

Ivan Ercegović, s višom stručnom spremom, s radnog mjesta šef smjene Postaje pomorske policije Dubrovnik, na radno mjesto voditelj Odsjeka za pomorsku i aerodromsku policiju u Odjelu za granicu.