NAJAVILI SMRT MLADOG AMERIKANCA

Krvnik Islamske države odrubio glavu i Alanu Henningu

04.10.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Islamska država pogubila je još jednog britanskog državljana. Riječ je o 47-godišnjem humanitarcu Alanu Henningu

Njegovo je pogubljenje najavljeno na videu koji prikazuje dekapitaciju Britanca s hrvatskom adresom Davida Hainesa. 'Ja sam Alan Henning. Zbog odluke parlamenta da napadne Islamsku državu, ja ću platiti cijenu te odluke', rekao je Henning u videu.


Militant koji izvodi pogubljenje kaže da je krv Davida Hainesa na rukama Davida Camerona, a da je 'krv Alana Henninga na rukama zastupnika britanskog parlamenta'. Na kraju videa najavljeno je pogubljenje 26-godišnjeg Petera Kassiga, bivšeg američkog vojnika koji je u Siriji radio kao humanitarac.

Henning, koji je inače taksist, dobrovoljno se javio da vozi konvoj humanitarne pomoći za muslimansku nevladinu organizaciju i otet je prije 10 mjeseci.

Njegova supruga preklinjala je otmičare da ga puste, argumentirajući to time što ne vidi na koji bi način njegova smrt poslužila ikakvoj svrsi.

U priopćenju koje je objavilo britansko ministarstvo vanjskih poslova, Barbara Henning zamolila je otmičare da 'preispitaju svoja srca i puste njezina supruga', s obzirom na okolnosti njegova prisustva u Siriji.
'Alan je miran čovjek, altruist koji je napustio obitelj i posao vozača taksija u V. Britaniji kako bi vozio konvoj do Sirije s kolegama i prijateljima muslimanima i pomogao onima kojima je potrebno', kazala je njegova supruga.

'U trenutku njegove otmice vozio je ambulantna kola puna hrane i vode. Bio je to čin čiste suosjećajnosti', ustvrdila je Henning.