bemowo piskie

Plenković posjetio hrvatske vojnike u Poljskoj: Vojnici su ambasadori zemlje i rade sjajan posao

04.07.2019 u 20:30

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković zajedno s ministrom obrane i potpredsjednikom hrvatske Vlade Damirom Krstičevićem posjetio je pripadnike 4. hrvatskog kontigenta (HRVCON) smještene na vojnom poligonu Bemowo Piskie u sklopu NATO aktivnosti u Poljskoj

'Posjetili smo četvrti hrvatski kontingent u sastavu @BG_Poland_eFP u sklopu @NATO ojačane prednje prisutnosti. Uz 79 hrvatskih vojnika u aktivnostima sudjeluju i pripadnici oružanih snaga SAD-a, Ujedinjene Kraljevine, Rumunjske i Poljske. #WeAreNATO', objavljeno je na službenom Twitter profilu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Hrvatski premijer pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) smještene na vojnom poligonu Bemowo Piskie u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj posjetio je zajedno s hrvatskim ministrom obrane Damirom Krstičevićem, navodi se na službenoj stranici premijera Andreja Plenkovića.

'Sudjelovanjem u ovoj operaciji u Poljskoj pripadnici 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) stječu vrijedna iskustva i razvijaju profesionalne sposobnosti te istovremenu razvijaju suradnju s važnim partnerima u području obrane i sigurnosti', poručio je Plenković, navodi se dok je ministar obrane rekao kako su Hrvatska i Poljska prijatelji i saveznici koji imaju odličnu obrambenu suradnju.

'Hrvatski vojnici kroz ovu operaciju jačaju vlastitu sposobnost, razmjenjujemo iskustva sa svim partnerima i saveznicima i, najvažnije, jačamo interoperabilnost da bi naša Hrvatska vojska bila još bolja i jača. Hrvatski su vojnici ambasadori Hrvatske i rade sjajan posao', zaključio je ministar obrane Krstičević.