OGORČEN PRESUDOM GENERALIMA

Krstičević proživljava najteže trenutke u životu

15.04.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Umirovljeni general Hrvatske vojske Damir Krstičević ogorčen je današnjom osuđujućom presudom Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču rekavši kako mu je to jedan od najtežih trenutaka u životu

Tijekom Domovinskoga rata general Krstičević bio je zapovjednik 115. brigade i zapovjednik 4. gardijske brigade, a sudjelovao je u operacijama Maslenica, Zima '94., Ljeto '95., Oluja.

Nakon donošenja mira i slobode Hrvatskoj i oslobađanja od okupacije i velike sreće danas sam nesretan, ali i nakon presude današnje presude duboko uvjeren u nevinost generala Gotovine i Markača, rekao je Krstičević u izjavi za Hinu, istaknuvši da govori u osobno ime. 'Želim uputiti podršku mom zapovjedniku generalu Gotovini i generalu Markaču i njihovim obiteljima da izdrže, iako nije lako', poručio je.

General Krstičević pozdravio je oslobađajuću presudu generalu Ivanu Čermaku, rekavši kako mu je zbog nje drago i da je sretan što je Čermak oslobođen i što se vraća svojoj kući i obitelji i da ga to veseli. 'Bit ću potpuno sretan kad se to isto dogodi generalima Gotovini i Markaču, jer su zaslužni za hrvatsku slobodu, mir i prosperitet i jer su to zaslužili. Oni su najzaslužniji ljudi za našu slobodu', istaknuo je Krstičević.

'Ponosan sam da sam bio s tim ljudima i da smo zajedno radili i surađivali i ponosan na to što smo postigli, bez obzira na ovaj dio (presudu). Mi smo svoj dio posla napravili na pravedan i način kako se to trebalo napraviti', naglasio je general Krstičević ponudivši svoju pomoć odvjetničkim timovima osuđenih generala.