22. godišnjica smrti

Krstičević: Ministar Šušak je među najzaslužnijima za pobjedu u Domovinskom ratu

04.05.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Ministar Gojko Šušak je među najzaslužnijima za uspješno vođenje i pobjednosni završetak Domovinskog rata, ocijenio je u ponedjeljak potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević povodom obilježavanja 22. godišnjice smrti nekadašnjeg ratnog ministra obrane

Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved položili su tom prigodom vijence na Šuškov grob na Mirogoju, priopćilo je Ministarstvo obrane.

'Ministar Gojko Šušak je uz prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i hrvatske branitelje jedan od najzaslužnijih za uspješno vođenje i pobjedonosni završetak Domovinskog rata. Zauvijek ćemo pamtiti njegove riječi koje je uputio predsjedniku Tuđmanu nakon završetka operacije Oluja: 'Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!', koje su postale simbol za pobjedničke operacije Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata', kazao je Krstičević.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane dodao je kako je Šušak imao jasnu viziju razvoja Hrvatske vojske. Pritom je istaknuo da je ponosan što jedna od ključnih dvorana u Ministarstvu obrane nosi ime u čast ministra Šuška.

'Ministar Šušak je dao neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku', zaključio je Krstičević.