kao u ratu

Krizni plan za bolnice u doba epidemije koronavirusa

07.11.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Ravnatelji bolnica jučer su održali izvanredni sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem da bi dogovorili kako će bolnice nastaviti s radom u kriznim uvjetima. KB Dubrava od jučer ne prima pacijente koji nisu covid-pozitivni, bolesnike je razmjestila po drugim bolnicama

Svi smo se usuglasili tako da će se i ljudski resursi i aparatura raspodijeliti prema potrebama. Ova ideja je prihvaćena i zagrebačke bolnice će u ovoj covid krizi raditi u zajedništvu', kazao je Beroš za Jutarnji list.

Sastanak je bio konstruktivan, potvrđuju i drugi sudionici.

-' smo složni oko dogovora. Plastično pojašnjeno, to će izgledati ovako: sve zagrebačke bolnice postaju jedna bolnica na više lokacija. Ministar Beroš je ravnatelj, a svi ostali su mu zamjenici. Međusobno se dijele sestre, doktori i aparatura prema potrebama, dakle svi smo u istom timu',kazao je jedan od sudionika sastanka.

Jedan od ravnatelja naveo je da je situacija je kao u ratu i da se moraju prilagoditi i raditi na dobrobit pacijenata i održavanja sustava.

'Sestre i liječnici iz moje ustanove idu u Dubravu, dio njih dolazi k nama i to je dobro. Jer osim covid-pacijenata imamo i sva ona druga stanja i bolesti koje nisu prestale zbog covid-krize. Primjerice, ako neurokirurg iz Dubrave sad tamo nema posla, imat će na Rebru ili u Vinogradskoj', kazao je.