ISKUSNI BRANIČ

Križanac: Split u idućoj sezoni može napraviti puno

21.01.2012 u 15:19

Bionic
Reading

Godinu u kojoj obilježava svoj stoti rođendan RNK Split je otvorio prvim međunarodnim trofejem u klupskoj povijesti

Jedan od ključnih faktora osvajanja Ankovićeva memorijala u Gabeli bio je splitski 'ministar obrane' Ivica Križanac koji je nakon turnira za tportal.hr kratko proanalizirao preporod Splita.

'U polufinalu s Lokomotivom smo odigrali sjajno prvo poluvrijeme, a protiv Dinama smo bili posebno dobri. Nismo dobili gol od jačeg protivnika i zasluženo pehar nosimo kući.'

Trofej je podigao novi, pomlađeni Split. Trener Bašić se odlučio zahvaliti šestorici starijih igrača (Golubović, Budiša, Šimić…), te su ih zamijenile mlade nade.

'Iznenađen sam koliko su ti mladići dobro i brzo reagirali na naše zahtjeve, već nakon tri utakmice izgledaju kao da su dugo vremena ovdje. Naravno, adaptacija je dug proces, ali sviđa mi se ovako posložena momčad.'

Nakon trijumfa nad Dinamom trener Bašić najavio je borbu s Hajdukom za drugo mjesto. Križanac ipak spušta loptu na zemlju.

'Što se mene osobno tiče, mislim da je naš cilj prvenstveno zadržati treću poziciju i ponovno se kvalificirati u Europu. Tijekom proljeća će ova pomlađena momčad dodatno dobiti na snazi i tek iduće sezone ćemo pokazati sve što možemo. Onda se može pričati o realnoj borbi za drugo mjesto,' govori prekaljeni internacionalac.

S Vama u sastavu?

'Meni ugovor istječe na ljeto. Tko zna, sve je moguće,' ne želi potvrditi Križanac ono što svi oko Splita pričaju Da će on sigurno ostati u 'crvenom' još barem jednu godinu.