SLIJEDE I NAGRADE

Kreće kviz 'Koliko poznaješ Hrvatski sabor?'

13.01.2014 u 16:45

Bionic
Reading

Osnovne škole koje žele sudjelovati u internetskom kvizu znanja 'Koliko poznaješ Hrvatski sabor?' od danas mogu službeno prijaviti svoje timove za natjecanje koje će se održati 28. ožujka

Službene prijave zaprimaju se do konca veljače na e-adresu gradjani@sabor.hr, a svaka škola može prijaviti samo jedan tim. Cilj kviza je provjeriti koliko školarci poznaju Sabor, njegovu povijesnu ulogu, što znaju o načinu rada i važnim odlukama koje je hrvatski parlament donosio kroz povijest, o znamenitim pojedincima, pravima i odgovornostima saborskih zastupnika, kaže voditeljica saborske Službe za građane Ružica Šimunović.

Škole su zainteresirane za kviz, što potvrđuje i 40-ak pristiglih predprijava. Školarci su bili su na zimskom odmoru, škola je danas počela i sada očekujemo brojnije prijave, kaže Šimunović.


Kviz 'Koliko poznaješ Hrvatski sabor' održat će se u petak, 28. ožujka u 13 sati. U njemu će sudjelovati timovi od tri učenika – po jedan iz šestog, sedmog i osmog razreda. Kviz će imati 30 pitanja, polovica će obuhvatiti djelovanje Sabora do 20. stoljeća i u 20. stoljeću, a druga polovica saborski rad u ovom stoljeću.

Pet minuta po završetku natjecanja CARNet, koji informatički podržava projekt, objavit će rezultate deset najuspješnijih timova, odnosno škola. Prva tri najbolje rangirana tima osvojit će za sebe i svoje škole nagrade koje će im na prigodan način uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora. Svi ostali sudionici natjecanja dobit će od Sabora pohvalnice, odnosno zahvalnice.