vremenska prognoza

Kratkotrajna promjena: U srijedu oblačnije i hladnije, u noći moguća i kiša

31.01.2024 u 05:54

Bionic
Reading

Nastavlja se razmjerno stabilno vrijeme, ali više ne i pretežno vedro kao prošlih dana. No, unatoč povremeno više oblaka vrlo malo kiše će pasti samo ponegdje, uglavnom u sjevernim krajevima unutrašnjosti u noći s četvrtka na petak, tijekom kojeg će na Jadranu prolazno zapuhati umjerena i jaka bura, lokalno i s olujnim udarima. Prije toga još mjestimična magla, češća na kopnu gdje će biti i zamjetnijeg mraza, a od subote pak danju osjetno toplije.

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj sunčanog vremena biti manje nego u utorak jer je ujutro vjerojatnija češća magla, a poslijepodne prolazno naoblačenje. Vjetar sutra slab. Temperatura malo niža, ujutro i ispod -5 °C.

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom zamjenit će vedrinu i u središnjoj Hrvatskoj. Uglavnom će ujutro mjestimice biti i magle i vrlo hladno. Danju niža temperatura nego u utorak - od 5 do 7 °C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj također prolazno oblačnije, osobito oko podneva i u drugom dijelu srijedu. Ujutro mjestimice moguća magla, a vjetar slab. Na otvorenom moru sjevernog Jadrana zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak. Ujutro u Lici i oko -10 °C, a poslijepodne na moru oko 12 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano. Ujutro lokalno može biti magle, poslijepodne na sjeveru umjerena naoblaka. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, a na otvorenom - more umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 °C u Zagori do 7 °C na obali.

Na jugu Hrvatske sunčano, do večeri i vedro, uz slab i umjeren sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura oko 14 °C, ujutro u zaobalju oko 0 °C ili uz minuse.

Sljedećih dana promjenjivije

U nastavku tjedna na kopnu djelomice sunčano, povremeno i sunčanije, a u četvrtak ujutro mjestimice još magla. Uz više oblaka uglavnom će u noći s četvrtka na petak ponegdje pasti malo kiše, zatim prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Jutra manje hladna, a u subotu porast i dnevne temperature.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, u četvrtak poslijepodne uz još jedno prolazno naoblačenje, no ostat će suho. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, a u petak će puhati umjerena do jaka bura ponegdje s olujnim udarima. Temperatura zraka bez veće promjene, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.