NEMILOSRDNI DIREKTOR

Kraljević: Parkiranje nije socijalna kategorija!

MATE KRALJEVIĆ ZAGREBPARKING

MATE KRALJEVIĆ ZAGREBPARKING

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Krajač

Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević, u intervjuu 'Vecernjem listu', poručio je građanima da putuju ZET-om ako ne mogu plaćati parking u novim zonama naplate jer usluga parkiranja nije socijalna kategorija

Mate Kraljević i dalje tvrdi da proširenje zone naplate parkiranja u Zagrebu - na 5,2 tisuće mjesta i širenje prve i druge zone - nije poskupljenje Zagrebparkingovih usluga. Na pitanje zbog čega je to učinjeno u trenutku kada Vlada uvodi nove poreze, odgovorio je rekao kako to nema nikakve veze s vladinim mjerama i da uslugu parkiranja ne smatraju socijalnom kategorijom.

'Proširenje naplatnih zona planiramo već više od godinu dana. Osim toga, o tome kada će se, na koji način i koliko proširiti parkirališne zone ne odlučujemo mi, već Grad, odnosno Ured za promet. Dodao bih još da uslugu parkiranja ne smatramo socijalnom kategorijom te da se pri donošenju te odluke nismo ravnali ekonomskom logikom' – kaže Kraljević.

Tvrdi i da parkirališne zone nisu širili radi financijske dobiti nego 'radi odvraćanja građana od ulaska automobilima u središte grada i radi afirmacije javnog prijevoza'.

Večernjakov novinar pitao je direktora Zagrebparkinga gdje će parkirati građani koji nemaju pravo na povlaštene karte, a radno im je mjesto unutar jedne od novih zona naplate u kojima je vrijeme zadržavanja vremenski ograničeno od jednog (1. zona) do tri sata (3. zona).

'Što se parkiranja tiče, tu kategoriju građana nitko ne može spasiti. Neka putuju javnim prijevozom! – poručio je nemilosrdni direktor Kraljević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi