'OPERIRALI' U DUGOM SELU

Krađom šahtova zaradili 30.000 kuna

28.03.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Zbog krađe poklopaca za šahtove i drugih "pokrivala" od lijevanog čelika policija je uhitila lopovski trojac koji je sekundarne sirovine vrijedne oko 30 tisuća kuna prikupio u tri kriminalne akcije na području Dugog Sela

Iako su se domogli vrijedna plijena lopovi stari 32, 33 i 43 godine prijavljeni su tzv. redovnim putem što znači da će se braniti sa slobode.

Uhićeni su 21. ožujka ove godine jer je u "audiju" u kojem su zatečeni pronađena roba koju su, po tvrdnjama policije, ukrali u jednom poduzeću u Dugom Selu.

Kriminalističkim istraživanjem policajci su otkrili da je isti trojac počinio još dvije krađe u Dugom Selu i obližnjem Trsteniku Nartskom.

Policija tvrdi da su se u kolovozu prošle godine, istim automobilom u kojem su uhićeni, dovezli do kruga tvrtke u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu i ukrali više poklopaca za šahtove raznih veličina i promjera koje su potom prodali.

U Zagrebu su, pak, prodali i rešetkasti poklopac od lijevanog željeza koji su u veljači ove godine navodno demontirali s ulaza poduzeća u Trsteniku Nartskom.