'ODBJEGLA POKRAJINA'

Koštunica poziva Srbe na bojkot kosovskih izbora

29.09.2013 u 22:23

Bionic
Reading

Čelnik oporbene Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je u nedjelju na bojkot lokalnih izbora na Kosovu rekavši kako bi sudjelovanje Srba na njima predstavljalo priznavanje Kosova kojega Srbija i dalje smatra svojom odbjeglom pokrajinom

Koštunica je na prosvjednom skupu koji je u Beogradu DSS organizirala u povodu lokalnih izbora na Kosovu, ocijenio da bi sudjelovanje kosovskih Srba na izborima 3. studenog značilo "priznavanje lažne države Kosovo".

On je istaknuo da "lažni lokalni izbori koje je raspisala lažna predsjednica (Kosova Atifete Jahjaga), na osnovi lažnih zakona lažne države Kosovo, predstavljaju odsudni ako ne i završni čin u pokušaju da se otme Kosovo od Srbije."

“Glavni pomagač Bruxellesu i Prištini u organiziranju ovih lažnih izbora jeste, na žalost, sadašnja vlast u Beogradu. Zato odgovor srpskog naroda na Kosovu treba biti jednodušan, a on glasi da Srbin ne izlazi na antisrpske izbore”, rekao je Koštunica, nekadašnji predsjednik SR Jugoslavije i premijer Srbije.

"Na srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je teško povijesno breme da bude posljednji bedem obrane Srbije", poručio je Koštunica.

Koštuničina DSS je parlamentarna oporbena stranka i otvoreno je protiv eurointegracija Srbije, a bruxelleski sporazum Beograda i Prištine više puta je ocijenila kao izdaju srpskih nacionalnih interesa.