HDZ-OVI KOORDINATORI

Kosor Šukeru dala novu priliku

10.10.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Predsjedništvo HDZ-a izabralo je koordinatore Izbornih jedinica za predstojeće izbore na prijedlog Jadranke Kosor. Najveće iznenađenje je nekadašnji ministar financija Ivan Šuker kojeg je predsjednica stranke predložila za koordinatora u šestoj izbornoj jedinici

Koordinator prve izborne jedinice koja obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije te dio centra i zapada Grada Zagreba je Gordan Jandroković, koji će najvjerojatnije biti i nositelj ove izborne jedinice.

Đuro Popijač koordinator je druge izborne jedinice koja obuhvaća istočni dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i istočni dio Zagreba.

Slijedi Tomislav Karamarko u trećoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju i Međimursku županiju. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks koordinirat će četvrtu izbornu jedinicu koja obuhvaća Virovitičko-podravsku županiju i Osječko-baranjsku županiju.

Petar Čobanković koordinator je za petu izbornu jedinicu koja obuhvaća Požeško-slavonsku županiju, Brodsko-posavsku županiju i Vukovarsko-srijemsku županiju, a Ivan Šuker, kojem je predsjednica stranke očito odlučila dati još jednu šansu,  u šestoj koja obuhvaća jugoistočni dio Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačku županiju i jugoistočni dio Zagreba.

Martinu Dalić Kosor je izabrala za koordinatoricu u sedmoj izbornoj jedinici koja obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Zagreba, a Davora Božinovića postavila je za koordinatora u osmoj izbornoj jedinici, tj. u Istri i u dijelu Primorsko-goranske županije.

Božidaru Kalmeti
pripala je deveta izborna jedinica u kojoj HDZ tradicionalno dobiva najviše glasova, dok će glavni tajnik stranke Branko Bačić biti koordinator desete izborne jedinice koja obuhvaća najjužniji dio Hrvatske.