MILINOVIĆ IH POZIVA

Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke

Darko Milinović Jadranka Kosor milinović kosor milinović

Darko Milinović Jadranka Kosor milinović kosor milinović

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Zamjenik šefice HDZ-a Darko Milinović poziva 'izbačene' da kontaktiraju s njim kako bi mogao braniti njihove interese na sjednici Predsjedništva, te da na taj način sudjeluju u demokratskim procesima u stranci koji nekima smetaju, piše Večernji list

Kako piše Večernji list, s popisa članova Središnjeg odbora HDZ-a 'preko noći' su izbrisani Damir Mihanović i Bianca Matković. Prije njih su Luka Bebić i Božo Biškupić 'nestali' s popisa članova Predsjedništva, Nacionalnog te Središnjeg odbora stranke.

Radovan Fuchs 'preko noći' je prestao biti član Nacionalnog vijeća. I ne radi se o grešci. Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić tvrdi da su svi 'izbrisani' u stranačkim tijelima bili po političkoj funkciji. A kada su one prestale, nije više, kaže, bilo osnove po kojoj bi to ostali.

Kada je Luka Bebić prestao biti predsjednik Sabora, a Bianca Matković saborska zastupnica, postali su obični članovi HDZ-a koji, ako žele na Opći sabor među delegate kako bi birali novo stranačko vodstvo, moraju proći kompletnu izbornu proceduru kao i svi ostali. Neki od 'izbrisanih' upravo u tome i vide razlog što su u godini u kojoj se bira novo predsjedništvo izbačeni iz stranačkih tijela jer je aktualna šefica Jadranka Kosor svjesna da na njihov glas ne može računati. Nije korektno, kažu, ni da se ljude 'briše' iz evidencija bez da ih se o tome obavijesti.

Darko Milinović, zamjenik šefice HDZ-a i kandidat za novog predsjednika HDZ-a, pozvao je sve koji su onemogućeni da prisustvuju stranačkom saboru, poput Ivana Bagarića, koji je bio na svim saborima, te da ga osobno kontaktiraju da bi mogao zastupati njihove interese na sjednici predsjedništva.

'Pozivam ih da tako sudjeluju u demokratskim procesima u stranci, koji nekima smetaju', poručio je Milinović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi