PONIŠTEN NATJEČAJ

Kosor nije znala za najam zrakoplova

13.02.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor donijela je odluku o poništenju natječaja za nabavu zrakoplova za vrijeme trajanja redovnog godišnjeg servisa zrakoplova u vlasništvu Republike Hrvatske, koji je objavila Direkcija za korištenje službenih zrakoplova Republike Hrvatske

U priopćenju za javnost vladina Ureda za odnose s javnošću, povodom mnogobrojnih novinarskih upita, navodi se da je takvu odluku predsjednica Vlade donijela zbog toga što tijekom pokretanja postupka javne nabave nije bila poštivana procedura. Po toj proceduri je o tom postupku prethodno trebala biti obaviještena predsjednica Vlade, a nadležne službe su to propustile učiniti, ističe se u priopćenju.

Početkom ovog mjeseca je Vlada, naime, objavila oglas na elektroničkom oglasniku javne nabave kako želi unajmiti 'usluge mlaznog zrakoplova poslovne kategorije s pripadajućom posadom', otkrio je Novi list. Zrakoplov bi unajmila na petnaest dana, od 10. do 25. lipnja 2010., jer je za taj mjesec predviđen redoviti servis vladinog aviona.