POSLOVI 'DRAGOG IVE'

Kosor, Jarnjak i Bačić pred USKOK-om

15.12.2010 u 11:27

Bionic
Reading

'Kud Ivo, tud i ja', kazala je jednom Jadranka Kosor, pa će tako i ona zasjesti u uskočku sobicu

Prema pisanju Novog lista, koji se poziva na izvore bliske istrazi, u zahtjevu USKOK-a za određivanje istražnog zatvora Ivi Sanaderu, navodi se da je tijekom istrage potrebno ispitati i osobe s kojima je on u svojstvu premijera i predsjednika HDZ-a neposredno ili posredno kontaktirao.

Drugim riječima, tijekom istrage oko Fimi medije protiv 'salcburškog uznika', bit će ispitana i Jadranka Kosor te još nekoliko visokopozicioniranih HDZ-ovih dužnosnika poput glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića te prethodnika mu Ivana Jarnjaka, kao i Josipa Šarića, zamjenika glavnog tajnika HDZ-a u vrijeme Jarnjaka i Bačića, a na klupicu za svjedoke mogli bi zasjesti i neki ministri.

Njihovi su iskazi USKOK-u potrebni kako bi razjasnili i potvrdili sve okolnosti iskaza bivšeg HDZ-ovog rizničara i torbara Mladena Barišića. On je u svojoj obrani navodno kazao da se 1. srpnja prošle godine, kad je Sanader pobjegao s premijerske dužnosti, u Vladinoj zgradi sastao i s Kosor te da joj je tada rekao da raspolaže s dva milijuna i 300 tisuća kuna u svojem sefu.

Buduća se premijerka navodno sva isprepadala, ali joj je potom Sanader objasnio da se izbori dobivaju jednom trećinom legalno dobivenih sredstava i s dvije trećine ispod stola, podsjetio je Novi list na svoj tekst od prošlog četvrtka.

Također je zatražio i izjavu Šarića, kojeg je Barišić prozvao kao osobu koja je primala novac iz crnog fonda, na što je ovaj Novom listu uz odbacivanje svih optužbi rekao da se, kad je došao raditi u HDZ iz uprave Hrvatske lutrije odrekao prava da još 12 mjeseci prima menadžersku plaću.