DAMIR KAJIN

'Kosor iza sebe ostavlja provaliju u koju bi mogao uskočiti MMF'

26.10.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas da je osobno protiv MMF-a premda premijerka Jadranka Kosor ‘iza sebe ostavlja provaliju u koju će moguće uskočiti i MMF’

‘Kukuriku koalicija mora sve pokušati da do toga ne dođe te mora spasiti zemlju od grčkog sindroma’, rekao je Kajin na konferenciji za novinare.

Dodao je kako se upravo zato najslabijima ne smiju ‘rezati plaće, mirovine i socijalna davanja’.

Po njegovim riječima, premijerkini savjetnici poput Sandre Švaljek i Željka Lovrinčevića očito su svjesni stanja u zemlji kada tvrde da nova vlada ‘mora smanjiti proračun za deset milijarda kuna te da će, ne učini li to već u prvome mjesecu, pasti kreditni rejting zemlje, pa će se morati pozvati MMF’.

‘To znači da je sve što izjavljuje premijerka Kosor čista demagogija. Ona je svjesna kamo je dovela zemlju’, istaknuo je Kajin i ponovio kako Hrvatsku treba istrijanizirati jer smatra da Hrvatska uopće ne bi imala problema kada bi svi u zemlji imali problema poput Istre iako ona ima silnih problema.

Govoreći o izvješću DORH-a u Saboru, Kajin je istaknuo kako ‘nitko ne zna što HDZ može’. ‘Nitko nije vjerovao da će oduzeti imunitet Jovanoviću pa su to učinili. Zašto onda ne bi razriješili i Bajića ako je istinita tvrdnja da diže optužnicu protiv HDZ-a?’ upitao se Kajin.

Odgovarajući na tvrdnju predsjednika istarskoga HDZ-a Marina Roce da je ‘Kajin ulaskom u Kukuriku koaliciju potvrdio i Hrvatsku u pet regija i time izdao Istru’, Kajin je rekao da je upravo IDS jamstvo u toj koaliciji da Istra neće ostati bez regionalne prepoznatljivosti.

‘Ono što nas je motiviralo za koaliciju SDP-HNS-IDS-HSU je upravo decentralizacije Hrvatske. Ako sam ja izdajnik Istre, onda su HDZ-ovi veleizdajnici’, poručio je Kajin. Ustvrdio je kako nije dovoljno ‘HDZ pobijediti na izborima’, nego državne institucije treba ‘lišiti njihova političkog kadra’.

‘Najveći Sanaderov krimen je što je iza sebe ostavio ravne sebi’, zaključio je Kajin.