sućut župana

Komadina: Solidarnosti mora biti na djelu

02.01.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uputio je u subotu sućut za stradale u potresu na Banovini, kazavši da solidarnosti na djelu mora biti te da je iz te županije do sada upućeno ukupno oko tri milijuna novčane pomoći

Komadina je sućut uputio i obiteljima osmero mladih stradalih u nesreći kod Posušja u Bosni i Hercegovini, istaknuvši da je u oba slučaja riječ o velikim tragedijama.

"Solidarnost mora biti na djelu, odmah smo izdvojili 400 tisuća kuna stradalim gradovima i Sisačko-moslavačkoj županiji. Pridružio se i grad Rijeka i njihova trgovačka i komunalna društva, kao i ostali gradovi i općine s područja županije. Ukupan iznos materijalne novčane pomoći s područja županije je oko 3 milijuna kuna. Tu je i pomoć logističkih snaga, Crvenog križa, vatrogasaca, kao i humanitarna pomoć koju građani sakupljaju i svakodnevno donose", izjavio je novinarima Komadina.

Načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Mladen Šćulac rekao je da se jučer i danas izmijenjuju vatrogasne snage iz te županije koje pomažu na potresom zahvaćenom području.

„Situacija je naporna, stalno se radi, naši vatrogasci su postavili komunikacijsku točku preko koje se zaprimaju dojave na 193 za područje Petrinje i okolice“ kazao je.

Šćulac je, kako je rekao, radi problema kod zaprimanja hrane na potresom pogođenom području, apelirao na građane da sada stanu s pomoći, kazavši da treba planirati da će se akcijama prikupljanja pomoći nastaviti za 10 do 15 dana.

  • +57
Petrinja dan nakon potresa Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo / CROPIX