A TKO NIJE NE MORA

Komadina o Šegonu: Tko je kriv mora otići

15.01.2014 u 16:03

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje treba li pomoćnik ministra financija Branko Šegon dati ostavku zbog sukoba interesa, poručio 'tko je kriv mora otići, a tko nije ne mora'

Komadina je rekao da nema detaljnijih saznanja o tom slučaju. 'Po onome što sam čuo, pomiješani su obveza prijenosa vlasništva na odvjetnički ured i upravljanje tvrtkom, što obavlja direktor ili uprava, a u tom slučaju nije riječ o sukobu interesa', kazao je.

Bilo bi najbolje da se izbjegnu takve situacije, da dužnosnici nemaju privatne poslove koji se mogu dovoditi u vezu sa sukobom interesa, ali svi mi imamo prethodne živote pa ako je netko bio privatni poduzetnik, to se ne može tek tako gumicom izbrisati, istaknuo je Komadina.

Na pitanje hoće li se sastanak Kukuriku koalicije održati u Kastvu ovoga mjeseca, Komadina je kazao da će se vjerojatno održati u sjedištu Vlade u Zagrebu.

Osvrćući se na prijevremene izbore u općini Čavle pokraj Rijeke, kazao je kako je 'bilo bjelodano jasno da vladajuća većina u Općinskom vijeću želi isprovocirati te izbore'.

Općinsko vijeće nije željelo donijeti odluku o privremenom financiranju nakon što nije donijet općinski proračun u zakonskom roku. U tri mjeseca, koja bi imali tada na raspolaganju, dobili bi vrijeme za sve dogovore, kazao je Komadina.

Na prijevremenim izborima koji slijede u Čavlima će doći do sukoba ljevice i desnice, s obzirom na to da će s jedne strane biti SDP s partnerima, a s druge je najavljen nastup koalicije PGS-a i HDZ-a, rekao je Komadina.

Ocijenio je da se dosadašnji načelnik općine Željko Lambaša (SDP) puno trudio i napravio, posebno na području prometa i komunalne infrastrukture.

Većinsku koaliciju u Općinskome vijeću činili su PGS, iz čijih je redova bio predsjednik Vijeća Marko Sobotinčić, te HDZ, Akcija mladih i Kristian Tomiša, izabran s vlastite nezavisne liste, no Akcija mladih je na zadnjoj sjednici izašla iz vladajuće koalicije.