CRVENI KARTON ZASTUPNIKU

Komadina o Mrsiću: Članovi stranke bi morali znati kada treba stati na loptu

24.03.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ocijenio je da je sjednica Glavnog odbora rezultirala 'kadrovskim jačanjem stranke zbog htijenja predsjednika da stranka bude što efikasnija'. Smatra da se Mirando Mrsić, bivši ministar i aktualni saborski zastupnik, sam isključio iz stranke.

'Članovi stranke bi morali znati kada treba stati na loptu', kazao je Komadina, naglasivši da je imao priliku ostati članom, ali nije htio povući zakon.

'Mrsić je već imao opomenu, ali današnja situacija je bila kap koja prelila čašu', istaknuo je, dodavši da u SDP-u ima mjesta za sve.

'Osobno sam uvijek bio protiv isključivanja i Aleksandre Kolarić i Slavka Linića i cijelog Splita, ali Mrsić se sam isključio time što nije htio povući zakon', kazao je, napomenuvši da 'tvrdoglavost u politici ne ide jer tada karika puca'. Komadina ne zna hoće li netko od SDP-ovih zastupnika poći za Mrsićem jer 'ne želi čarobirati'.

Naglasio je i da u Hrvatskoj ima puno važnijih od ove, istaknuvši da se danas prosvjedovalo protiv ljudske jednakosti i Istanbulske konvencije, što je sramota.

>>> Mirando Mrsić izbačen iz SDP-a

Na kraju je zaključio da mu je žao što Mrsić tako postupio.

Za Igora Dragovana ova je odluka bila nepotrebna. 'Mi smo stranka koja gaji različita razmišljanja, bori se za ljude, brani pravo na drugo mišljenje, a ovo danas nije bilo to', smatra Dragovan. Kazao je da se 'za sebe ne boji, ali da bi bilo bi loše da se takva praksa nastavi, pogotovo jer je u kampanji aktualnog predsjednika bilo rečeno da takve prakse više neće biti'.

  • +8
Sjednica Predsjedništva SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Upitan hoće li ići za Mrsićem, odgovorio je da je dao najbolje godine stranci i osjeća ljudsku obavezu da završi pošteno ovaj mandat do kraja.

Nikša Vukas glavni tajnik, Davorko Vidović politički tajnik SDP-a

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je za novog glavnog tajnika izabrao Nikšu Vukasa, a Davorka Vidovića za političkog tajnika. Za izvršne tajnike izabrani su Tihomir Barišić, inače Bernardićev vjenčani kum, bivši čelnik GONG-a Dragan Zelić te Vojko Braut, Lara Kvesić i Domagoj Hajduković.

Izabran je i izborni stožer za izbore za Europski parlament iduće godine. Vodit će ga Rajko Ostojić, a članovi su Tonino Picula, Zlatko Komadina, Romana Jerković, Biljana Borzan i Ranko Ostojić.

foto pregled

Burni događaji koji su obilježili tjedan

Pogledaj galeriju