O VOŽNJI 'POD GASOM'

Komadina: Bernardiću usmeni ukor, sutra je novi dan, bez pića

07.03.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Zbog činjenice da ga je u rutinskoj kontroli uhvatila policija dok je vozio nakon što je pio, Davor Bernardić, saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a te potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i šef zagrebačkog SDP-a, ispričao se javnosti preko Facebooka. Osim novčane kazne, čini se da stranačkih sankcija i neće biti, naime, iz SDP-a su tportalu poručili da se Bernardić ispričao, a Zlatko Komadina kazao je RTL-u da će dobiti usmeni ukor te upozorio da se takav incident ne smije ponoviti i poručio 'sutra je novi dan, naravno bez pića'

'Nažalost, sinoć mi se dogodila velika pogreška zbog koje iznimno žalim i koristim ovu priliku da se ispričam kao javna osoba i kao građanin. Kad se pije, nema za volan. To je pravilo kojeg se uvijek držim. Sinoć, nažalost, nisam. Naime, oko ponoći sam zaustavljen u rutinskoj kontroli prometne policije i na alkotestu mi je izmjerena nedozvoljena količina, točnije 0,94', napisao je Bernardić na Facebooku.

Tvrdi da se dogodilo prvi put, ali da je 'neodgovorno' i da je 'pogriješio te upućuje javnu ispriku'. 'Snosit ću sve sankcije sukladno zakonu. Mogu reći da se na greškama i na vlastitoj koži dobro nauči i uvjeren sam da mi se ovo više nikada neće ponoviti', zaključio je Bernardić.

Nažalost, sinoć mi se dogodila velika pogreška zbog koje iznimno žalim i koristim ovu priliku da se ispričam kao javna...

Posted by Davor Bernardić on Saturday, 5 March 2016

Hoće li biti kakvih sankcija za Bernardića od strane SDP-a, pitali smo u toj stranci, a glasnogovornica Danica Juričić Spasović je tportalu samo odgovorila da je 'Bernardić poslao ispriku javnosti u kojoj također ističe svoju odgovornost pred zakonom' i smatraju da se za sve detalje treba obratiti njemu. Zlatko Komadina, potpredsjednik stranke i jedan od dvojice kandidata za šefa SDP-a, za RTL je kazao da se 'takav incident ne smije ponoviti' i otkrio hoće li biti sankcija. 'Sreća je što nije bilo posljedica. No, stranačkih sankcija nema. Usmeno će sigurno dobiti ukor', poručio je Komadina i zaključio: 'Sutra je novi dan, naravno bez pića'.

No, valja podsjetiti premda javnost nije posve zaboravila loše iskustvo s nekadašnjim šefom zagrebačkog SDP-a Milanom Bandićem, koji je, doduše, imao puno teži grijeh jer je bježao s mjesta nesreće koju je izazvao pijan te ga je cijeli slučaj upravo pod pritiskom SDP-a stajao gradonačelničke funkcije. No Bernardić ne samo što je saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a te potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i šef zagrebačkog SDP-a, nego i u unutarstranačkim izborima za šefa stranke slovi kao jedan od najvećih zagovaratelja 'druge strane', odnosno tima Zlatka Komadine nasuprotonome Zorana Milanovića, a Bernardić bi želio biti i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.


Policija u akciji 'Alkohol, droge i brzina'

Inače, Policijska uprava zagrebačka na svojim je internetskim stranicama najavila da će tijekom ovoga vikenda provoditi akciju 'Alkohol, droge i brzina', i to 'u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, a to su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.' 

Bernardić je, doznaje se, ostao noćas privremeno bez vozačke dozvole nakon što je policija alkotestiranjem ustanovila da se za volanom osobnog automobila nalazi s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Podsjetimo, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama tolerira se do 0,5 promila, a Bernardić je imao 0,94 promila.

Saborski zastupnik SDP-a navodno je i 'prespavao', ali o tome se nije oglašavao niti je odgovorio tportalu na njegove upite. Na prekršajni nalog se ima pravo žaliti, a prijeti mu novčana kazna od 1.000 do 2.000 kuna, no čini se da se ni neće žaliti s obzirom na ispriku u kojoj navodi da će snositi sankcije sukladno zakonu.