'TRAŽE ŽRTVU ZA SVOJ NERAD'

Obiteljski liječnici: Otvorite telefonske liniju na kojoj se može žaliti na rad HZZO-a

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2020 18:34
  • Objavljeno 29.11.2020 u 18:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine priopćila je u nedjelju da zdravstvena administracija, daleko od prve crte obrane od COVID-a, radi nepotreban pritisak na liječnike i pacijente, te je poručila HZZO-u 'neka otvore telefonsku liniju na kojoj se može žaliti na njihov rad'.

Zdravstvena administracija, uljuljkana u svoje položaje, daleko od prve crte obrane od COVID-a, svakodnevno radi nepotreban pritisak na liječnike i pacijente, umjesto da su pravodobno organizirali sustav, osigurali pametna informatička rješenja kojima će olakšati rad epidemiolozima, obiteljskim liječnicima i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, navodi se u priopćenju Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

KoHOM smatra kako HZZO-ova zdravstvena administracija 'traži žrtvu za svoj nerad' dok liječnici obiteljske medicine svakodnevno upozoravaju na opterećenost sustava, gužve u ordinacijama zbog kojih nisu u mogućnost odmah odgovoriti na telefonske pozive svojih pacijenata.  Administracija, ističe KoHOM, proziva liječnike za (ne)javljanje na telefon i nedovoljan trud i rad te najavljuju sankcije i otvaraju  telefone za pritužbe na njihov rad.   HZZO je, tvrdi KoHOM, šutke prihvatio sva nametnuta dodatna opterećenja obiteljskim liječnicima koja su došla s pandemijom. Također tvrde da je briga HZZO-a za dobrobit pacijenata - lažna, a pokušaj prebacivanja odgovornosti na liječnike, nažalost - stvaran.  KoHOm poziva zdravstvenu administraciju da im dođe u nadzor na njihovo radilište.

 "Mi liječnici s prve crte obrane od COVIDA pitamo HZZO-ovu administraciju, hoćete li otvoriti i telefonsku liniju na koju se hrvatski zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas", navodi se u priopćenju.  Iz KoHOM-a kažu kako daju bezrezervnu potporu svojem članstvu, svim liječnicima primarne zdravstvene zaštite i medicinskim sestrama u krajnjim naporima koje ulažu svaki dan u ovoj pošasti koja nas je zatekla. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!