SAVJET ODVJETNIKA HANŽEKOVIĆA

Koga tužiti ako se ozlijedite zbog neočišćenog snijega

07.02.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Jedan od najboljih zagrebačkih odvjetnika građanskog prava otkriva čitateljima tportala što sve mogu poduzeti ako zbog neočišćenog snijega padnu i ozlijede se na cesti ili pred nečijim ulazom

Posljednjih dana građani lopatama biju tešku i hladnu bitku protiv snježnih nanosa. U slučaju da vas u nastojanju da očistite prilaz zgradi, trgovini ili lokalu spriječi lijenost i toplina doma, sjetite se da biste u suprotnom mogli platiti velike odštete.

Bilo koji građanin koji zadobije tjelesne ozljede zbog neočišćenog snijega na cesti ili pješačkoj stazi, ima mogućnost tužiti za to odgovorne ljude, rekao je ugledni zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković

'Ukoliko građanin padne i ozlijedi se pred nečijom kućom, može tužiti vlasnika kuće. Isti je postupak s dućanom ili nekim lokalom. U slučaju ozljeda zbog neočišćene ceste, građanin može tužiti komunalne službe ili gradsku upravu', pojašnjava Hanžeković i dodaje da ipak nije sve u tužakanju, nego u čišćenju.

Kad su u pitanju odštete koje ozlijeđeni građanin može dobiti, Hanžeković kaže da je o njima ne može hipotetski govoriti jer sve ovisi o težini ozljede, načinu na koji je osoba pala i drugim detaljima. Dodaje da je čak moguće da netko tuži vlasnika snijegom zatrpanog objekta samo zbog uništene odjeće, ali da odštete u tom slučaju sigurno neće biti velike.