UKLJUČUJE SE INTERPOL

Kod tunela izgorio menadžer Nestlea

03.06.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Karlovačka policija u svojem redovitom priopćenju potvrdila je da je muškarac koji je u utorak izgorio u automobilu Lexus mađarskih registracijskih oznaka pred tunelom Sv. Marko 50-godišnji Aldo Siegrist, koji ima talijansko i švicarsko državljanstvo

KARLOVAC - Preminuli je bio generalni menadžer Nestlea u susjednoj Republici Mađarskoj, a automobil Lexus koji je vozio bio je u vlasništvu Nestlea, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Nesretni Aldo vjerojatno je bio na proputovanju kroz Hrvatsku ili je u privatnom aranžmanu išao na neku od lokacija na Jadranu. Iz hrvatskog poduzeća Nestle Adriatic potvrdili su nam da menadžer Siegrist nije imao zakazan nikakav poslovni sastanak na području RH koji bi se ticao kompanije Nestle. Slobodna doznaje da marku vozila kojim je udario u tunel koristi top pet Nestleovih direktora.

Glasnogovornica PU karlovačke Tanja Petrić potvrdila je da policija radi na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do stravičnog udesa, te se očekuju mnogobrojna vještačenja. U istragu će biti uključen i Interpol, jer je riječ o stranom državljaninu.

'Prema našim saznanjima, stradali se na autocestu uključio u Zagrebu, a smjer mu je, nakon što je prošao Karlovac, bila Rijeka', kaže glasnogovornica Petrić.

Na Županijskom sudu u Karlovcu doznajemo da je istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak očevid i istragu prepustila policiji, iako je, zajedno s državnom odvjetnicom Ljubicom Fiškuš-Šumonja bila na mjestu tragedije, i to zato što je sigurno da nesreću nije prouzročio drugi vozač.

Prema snimci nadzornih kamera autoceste može se zaključiti da je vozač Lexusa u zid udario direktno i velikom brzinom, između 150 i 200 kilometara na sat. Razlozi udesa možda se zato mogu tražiti u umoru vozača, kvaru na vozilu, a ne može se isključiti niti samoubojstvo.