grad pod opsadom

Kod Tomislavgrada propucan Zdravko Mamić, dvojica maskiranih napadača u bijegu

22.08.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Kod Tomislavgrada je propucan Zdravko Mamić. U izjavi za Fenu Mamić je kratko kazao kako je izbjegao pogibelj i kako je sve u redu, a o mogućem počinitelju i okolnostima nije želio razgovarati. Iz Dinama su poručili: 'Užasnuti smo pokušajem ubojstva savjetnika kluba.' Pripadnici MUP-a Hercegbosanske županije i tužiteljstva obavljaju očevid, a za počiniteljima se traga

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić pogođen je metkom u nogu nešto prije podneva u mjestu Zidine pokraj Tomislavgrada u trenutku kada je izašao iz vozila, potvrdio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

'Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge, kao da ga je nešto opeklo', rekao je Vrdoljak. Bilo je to u zaseoku Vidovićima, u Zidinama, u koje je Mamić danas stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Odmah nakon incidenta na mjestu događaja raspoređeno je više policijskih ophodnji koje tragaju za počiniteljima te pripadnika MUP-a Hercegbosanske županije i tužiteljstva koji obavljaju očevid.

Ravnatelj Doma zdravlja, dr. Ivan Bagarić potvrdio je za Hinu da je Mamić zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice te da je izvan životne opasnosti. Liječnički tim s dr. Vladom Tabakom iz Doma zdravlja u Tomislavgradu sanirao je ranu i zaustavio krvarenje. Nakon što je zbrinut u Domu zdravlja Mamić je na vlastiti zahtjev napustio bolnicu i otputovao prema Zagrebu, kazao je dr. Bagarić.

O propucavanju Zdravka Mamića odmah su izvijestili i lokalni mediji. Portal bljesak.info opisuje okolnosti ovog napada. Mamić je s 40-ak članova obitelji izlazio iz kapelice u mjestu Zidine, gdje mu je pokopan otac. Čim je izašao, na njega je otvorena vatra, prema riječima očevidaca, više metaka.

  • +2
Zdravko Mamić dolazi na sud Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Dva maskirana napadača dala su se u bijeg, a navodno je Tomislavgrad pod policijskom opsadom jer traje intenzivna potraga za počiniteljima.

'Dinamo je užasnut oružanim napadom i pokušajem ubojstva savjetnika kluba Zdravka Mamića u utorak 22. kolovoza u Tomislavgradu', priopćili su iz GNK Dinamo.

Zdravko Mamić nokautiran na Braču

Podsjetimo, ovo nije prvi fizički napad na Mamića ove godine. U lipnju ga je jedna osoba udarila šakom u glavu na rivi u Bolu na Braču. Mamić je nakon udarca pao na usidreni brod, a potom u more.

  • +37
Sva lica Zdravka Mamića Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL