LOVEĆI LIGNJE

Kod Pule viđen veliki morski pas

18.01.2009 u 16:57

Bionic
Reading

Na vrlo velikog morskog psa, kakav rijetko dolazi u naše more, osobito za zimskih dana, otac i sin Mejak doslovce su naletjeli u subotu oko 16.45 sati na Fiželi u Puli. Velika riba izronila je u plićaku, samo dva metra u moru ispred njih.

'Htio sam uloviti lignju, ali je umjesto lignje izronio morski pas, pa sam u šoku brzo povukao štap. Gotovo pet minuta je kružila psina oko nas, mirno, bez straha. Napravio je cijeli đir po pulskom zaljevu i jednostavno zaronio na kraju i otišao prema brodogradilištu Uljanik' rekao je Bojan.

Onako šokirani, Mejakovi i još jedan Puljanin pokušali su psa nekako izvući na obalu. 'Daj pušku! Je...o te kako me u...ro, ogroman je!' povikao je Bojan cijelo vrijeme snimajući golemu neman. Otac i sin sve su vrijeme hodali uz obalu s golemom psinom, koja ih je netremice gledala iz vode i plivala mirno, bez straha od ljudi.

'Bio mi je jednostavno preblizu. Mogao sam ga dotaknuti, ali ipak nisam. Ima široku glavu i usku njušku. Ovakvo što nikad u životu nismo doživjeli. Ovo je neviđeno' ispričali su nam otac i sin Mejak.