UTRKA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA

Klisović: 'Ja imam jednu viziju razvoja grada koju vjerujem dijele većina naših sugrađana'

17.02.2021 u 19:22

Bionic
Reading

Nakon što je jučer predsjedništvo SDP-a jednoglasno podržalo kandidaturu Joška Klisovića za gradonačelnika Zagreba on se predstavio javnosti. Prvi gradonačelnički potez bit će mu temeljni plan obnove grada, ali i cjelokupna rekonstrukcija Zagreba, koji će kaže konačno postati metropola, a ne kao sada najzapušteniji glavni grad Europske unije

Reorganizirat će gradsku upravu i Holding te je najavio direktnu borbu protiv korupcije. U njegovu programu je i poboljšanje prometa, deniveliranje željeznice, otvaranje vrtića u tvrtkama, više mjesta u domovima za starije, ali i sređivanje Jaruna i Dinamovog stadiona.

"Ja želim biti gradonačelnik među građanima, sa građanima, i za građane. I ne onaj koji će šetati gradom, skakutati po rupama gradskim i telefonom zvati da se ona pokrpa, tako se grad ne može voditi. Bit ću gradonačelnik koji će sustavno urediti da sve rupe budu pokrpane i da ih više nema", rekao je Klisović.

"Joško je profesionalac, sa više od 30 godina iskustva u raznim poslovima od udruge preko javnog i privatnog sektora. Pred nama je čovjek sa iskustvom i znanjem potrebnih za upravljanje gradom Zagrebom", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Svoj prvi intervju otkako je postao službeni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović dao je RTL-u.

Kaže kako mu je motivacija zaustavljanje propadanja grada: "Niti ja sam koji sam rođen i živio sam u ovom gradu cijeli život kao i moji sugrađani, ne možemo više trpijeti ovakvu devastaciju i zapuštanje grada i želimo promijeniti to stanje. Dakle, ja imam jednu viziju razvoja grada koju vjerujem dijele većina naših sugrađana. To je vizija pametnog grada u kojem se kvalitetno živi u kojem žive zadovoljni ljudi."

Kaže kako misli da ljudi nisu zadovoljni: "Vidite kolike kritike prima gradska uprava i gradonačelnik, ali dovoljno je samo prošetat se svojim kvartom, provaozat se automobilom, gradom i vidjeti u kojem je stanju grad. Mislim da nitko nije zadovoljan trenutnim stanjem grada."

Kaže kako misli da je prepoznatljiv, ali ima poruku za one koji ne znaju za njega: "Svima onima koji su imali prilike pratiti moj rad, bilo u gospodarstvu, bilo u državnom sektoru, diplomaciji prije svega, u politici ili u akademskom svijetu i civilnom društvu mislim da jesam. A onima kojima nisam još na radaru, nisam se predstavio imam tri mjeseca da obiđem sve gradske četvrti, njih 17 i upoznam se s građanima, predstavim svoje politike za te četvrti i grad općenito i stvarno pokušam dobiti povjerenje i podršku građana za ovu viziju koju imam, koju želim, mislim da mogu, odlučan sam u tome, a mislim i dovoljno sposoban da ju materijaliziram odnosno prtvorim u stvarnost."

Kaže kako će tri mjeseca morati biti dovoljno jer toliko vremena ima.