SPASITE VEZU I PLANET

Kirurg vozio na masno tkivo pacijenata

24.12.2008 u 13:26

Bionic
Reading

Američke vlasti istražuju plastičnog kirurga s Beverly Hillsa koji tvrdi da je masno tkivo svojih pacijenata koristio kao gorivo za svoj ekološki automobil

Odjel za zdravstvo američke države Kalifornije pokrenuo je istragu protiv Alana Bittnera kako bi se utvrdilo je li zaista koristio masno tkivo svojih pacijenata za gorivo.

Vjeruje se da je Bittner pobjegao u Južnu Ameriku zbog tužbi pacijenata koje su u njegovoj klinici bez dozvole operirali Alanov asistent i njegova djevojka. Forbes izvještava da je kirurg koristio masno tkivo kako bi 'tankao' ne samo svoj Ford Explorer, već i Lincoln Navigator koji pripada njegovoj djevojci.

Bittner je na svojoj internetskoj stranici napisao: 'Većina pacijenata odobrila je uporabu svoga masnog tkiva kao gorivo. Imam ga više nego što mogu potrošiti. Ne samo da su poboljšali svoj izgled, već na taj način pomažu i očuvanju okoliša.'

Stranica lipodiesel.com u međuvremenu je isključena, a kirurg je morao zatvoriti i kliniku na Rodeo Driveu.

Nije poznato kako je dr. Bittner došao na ideju da mast pretvara u gorivo, ali on tvrdi da je izveo više od 7.000 operacija liposukcije, što je dovoljno da se 'gorivom' opskrbi na dulje vrijeme.

Forbes izvještava da jedan galon (3,8 litre) masnoće daje isto toliko goriva, pa vozači mogu prijeći istu kilometražu na masnoću kao i na regularni dizel.

U SAD-u je inače uporaba ljudskog medicinskog otpada u svrhu proizvodnje biodizela i sličnih varijacija goriva ilegalna.

Odvjetnik Andrew Besser, koji zastupa troje bivših pacijenata, tvrdi da su Alanov asistent i njegova djevojka iz njegovih klijenata odstranili previše masnog tkiva, pa su oni sada izobličeni.