užasi rata

Kijev: Rusija nastavlja s raketnim napadima i pljačkom

08.11.2022 u 22:33

Bionic
Reading

Ruska vojska napala je više ciljeva u Ukrajini u utorak, a u napadima na Harkivsku, Donjecku, Zaporišku i Hersonsku oblast korištene su rakete i borbeni zrakoplovi, objavilo je ukrajinsko zapovjedništvo.

"Kršeći međunarodno humanitarno pravo i pravila ratovanja, nastavljaju se napadi na ključnu infrastrukturu i domove“, napisala je ukrajinska vojska na Facebooku. Nisu iznesene pojedinosti o učincima napada.

Ukrajinsko zapovjedništvo je optužilo vlasti u susjednoj Bjelorusiji da još uvijek podržavaju ruske napade na ukrajinske ciljeve pružajući “infrastrukturu, teritorij i zračni prostor“.

„Također, i dalje postoji opasnost da će neprijatelj napadati borbenim bespilotnim letjelicama s teritorija i zračnog prostora ove države“, napisao je ukrajinski stožer.

Na području oko južnog ukrajinskog grada Hersona, glavni stožer u Kijevu je zabilježio nastavak organiziranih pljački ruskih vojnika. Konvoji s ukradenim kućanskim aparatima i građevinskim materijalom su primijećeni prethodnog dana. Istodobno, nastavila se demontaža telekomunikacijskih odašiljača i instalacija.

Okupatori su odnijeli „sve umjetnine i čak i namještaj“ iz regionalnog muzeja sovjetsko-ukrajinskog slikara Oleksija Šovkunenka, dodao je stožer.