FANTASTIČAN USPJEH

Kickstarter i Ouya: tražili milijun dolara, sakupili gotovo devet

13.08.2012 u 14:03

Bionic
Reading

Boxer8, novoformirani studio koji stoji iza razvoja Ouye, prve konzole bazirane na Android OS-u, na Kickstarteru je sakupio gotovo devet milijuna američkih dolara, iako su za početak razvoja konzole tražili manje od milijun

Prije otprilike mjesec dana ekipa koja stoji iza 'Ouya' projekta na Kickstarteru je od igrača zatražila dobrovoljne donacije kako bi mogli prionuti proizvodnji Ouya konzole. Iznos koji su zatražili bilo je 950.000 američkih dolara. Iako su za to imali više od mjesec dana vremena, igrači su iznos sakupili u tek osam sati, a nakon više od tridesetak dana za Ouyu je prikupljeno - duboko udahnite - 8,580,682 američkih dolara koje je uplatilo ukupno 63,277 ljudi. Svatko od uplatitelja tako je uplatio prosječno 135 dolara, a svi koji su uplatili najmanje 100 dolara zapravo su kupili konzolu koja će na tržištu po izlasku stajati 99 američkih dolara.

 

 

Sama konzola biti će iznimno mala, otprilike veličine Rubikove kocke a pod njenim pokrovom biti će NvidijinTegra 3 čip, četverojezgreni ARM Cortex A9 procesor, nVidijina ULP grafička kartica, 1GB RAM-a te 8 GB interne flash memorije.

 

Kao što smo već naveli, konzola će biti temeljena na Androidu 4.0 i biti predviđena igranju igara koje se igraju na pametnim telefonima i tabletima.

 

Ouya će se na tržištu pojaviti u ožujku sljedeće godine.