UBOJSTVO U RIJECI

Keserović osuđen na 4 godine i 6 mjeseci zatvora

18.10.2011 u 18:54

Bionic
Reading

Riječanin Huso Keserović nepravomoćno je danas na Županijskom sudu u Rijeci osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva sugrađanina Mirka Bibića, s kojim se 2008. godine sukobio u vožnji. Presudu je iznio sudac Saša Cvijetić u odsustvu Keserevića

Krvavi incident dogodio se 31. studenog 2008. u Dražičkoj ulici u Rijeci, nakon sukoba u prometu. Bibić je, naime, u vožnji Mercedesom ‘blicao’ Keseroviću, a zatim ga pretekao i prepriječio mu put. Kada je, u namjeri obračunavanja, došao do Mercedesa u kojem je bio Keserović, ovaj je izvadio džepni nož i kroz prozor ubo Bibića u vrat. Bibić je prije no što je pao u nesvijest uspio nazvati suprugu da joj kaže da voli nju i djecu, a preminuo je nekoliko dana kasnije u bolnici.

U vozilu s Keserovićem bila je tada njegova supruga, a na sudu je izjavila da je Bibić bio vrlo agresivan, no i da sam kobni incident nije vidjela jer se ranije onesvijestila. Keserović se, pak, za ubojstvo na mah nije osjećao krivim. ‘Nikako nisam kriv’, rekao je na početku suđenja, u srpnju prošle godine, dodavši da je Bibića htio prestrašiti, a ne ubiti.

Prilikom izricanja presude, olakotne okolnosti bile su neosuđivanost, djelomično priznanje i stanje snažnog efekta.

Inače, Husi Keseroviću je u studenom prošle godine, u kafiću u Jušićima kod Opatije, ubijen 30-godišnji sin Alen, a 26-godišnji Suad teško ranjen. Huso je došao na mjesto incidenta i prijetio da će se osvetiti počinitelju, zbog čega je pokrenut postupak, koji je okončan početkom ove godine, presudom od osam mjeseci.

Pamti ga se i po sudjelovanju u navodno odglumljenom razbojništvu u Delnicama, eksploziji bombe pred obiteljskom kućom u Srdočima te sudaru njegova sina s bivšim načelnikom riječke policije Mirkom Ružićem, u kojem je policija lažirala zapisnik s očevida.