konferencija za medije

Keleminec: Živog me više nikada neće uhititi

24.04.2018 u 14:59

Bionic
Reading

Predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec održao je konferenciju za novinare povodom njegovog uhićenja koje se dogodilo u nedjelju, 22. travnja. Podsjetimo, Keleminec je uhićen nakon što je u automobilu zaustavljen u mjestu Uštica na putu prema Jasenovcu

'Svi znate za ovaj događaj u nedjelju i sad ću vam pročitati Ustav Republike Hrvatske. Članak 32. svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima se pravo slobodno kretati. Samo sudskom odlukom se može nekome zabraniti kretanje, ograničavati kretanje u RH, a ne policija. Članak 38. Ustava jamči se sloboda mišljenja i izražavanje misli, a ne da je na našoj tiskovnoj konferenciji sve puno policije kao da smo teroristička organizacija.

Članak 42. Svakome se omogućuje pravo na javno okupljanje i mirni prosvjed u skladu sa zakonom. Članak 24. Nitko ne može biti uhićen ili pritvoren bez pisanog sudskog i na zakonu temeljenog naloga, takav nalog treba biti pročitan i uručen uhićeniku prilikom oduzimanja slobode. Nikada prema meni nisu poštivali ovaj zakon. Ja sam u nedjelju protuzakonito uhićen, priveden, fizički napadnut od jednog djelatnika policije u ćeliji.

I ja ovog puta poručujem policiji da više nikada Dražena Keleminca, dragovoljca Domovinskog rata bez pisanog naloga neće uhićivati na nikakvoj ulici, niti na nikakvom skupu jer se mora poštivati Ustav RH. Zapamtite ove riječi! Živog me više nikada neće uhititi, niti maltretirati što su mi radili u nedjelju', kazao je Keleminec.

  • +8
Dražen Keleminec o svom uhićenju u Jasenovcu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL