MAJKA NA PSIHIJATRIJI

'Kćer sam pronašla u mraku oderane usnice i rastrgane odjeće'

Bionic
Reading

Petorica do jučer uzornih zadarskih mladića bez krim-dosjea, od kojih je jedan čak sin bivšeg specijalca, narednih će mjesec dana odlukom istražnog suca provesti iza zatvorskih rešetaka zbog spolnog odnosa bez pristanka sa 17-godišnjom maturanticom jedne zadarske strukovne škole. U pritvoru će valjda duboko promisliti kakav užas su učinili svojoj kolegici i njezinoj obitelji. Razorni učinci grupnog silovanja otjerali su majku nesretne djevojke na psihijatriju

'Događaj se zbio u blizini zadarskog noćnog kluba na samoj obali. Moj sin je maloljetan i razmislite dobro o Zakonu o maloljetnicima. Istraga je u tijeku i pokazat će vrijeme. Vjerujem u institucije i bivši sam specijalac. Ne želim nikome da se išta slično dogodi i mogu samo zamisliti kako je obitelji te djevojke. Što će biti u konačnici, ne znam. Za to postoji sud. Komentirat ću slučaj kada za to dođe vrijeme. Kao otac maloljetnog sina sam doslovce bez riječi', prokomentirao je za Slobodnu Dalmaciju bivši specijalac. Navodno u susjedstvu slovi kao 'šerif pred kojim svi strepe' jer je svojedobno bio optužen za iznudu 40 tisuća kuna od jednog konobara.

'Vodite me doma mami! Pomozite, hoću kući! Molim vas, pomozite mi! Šta me gledate tako?', vikala je 17-godišnja maturantica, inače kći hrvatskog pomorca.

Majka je kćer pronašla u mraku u sobi oderane usnice i rastrgane odjeće. Na nozi je imala samo jednu tenisicu. Kada ju je zgrožena upitala što se dogodilo, ona se ničega nije sjećala. Samo je uspjela reći gdje je bila. Nakon što su više od sat vremena tražile njezine stvari razbacane po plaži, zaputile su se u policiju gdje je majka dežurnim policajcima objasnila u kakvom je teškom stanju pronašla kćer, doznaje Slobodna.

Policija je nakon obavljenog razgovora u prisustvu majke u nedjelju u osam sati ujutro poslala djevojku na liječnički pregled koji je pokazao da je došlo do više spolnih odnosa, a ono čega se djevojka sjećala je da je bila 'metom' tek dvojice mladića.

Čuvši da su joj se nad kćeri seksualno iživljavala petorica u dobi od 16 do 22 godine, bila je kap koja je prelila čašu i otjerala njezinu majku na psihijatriju.

Od dana silovanja u njihovoj kući vlada tuga, šok i muk. Poznanici kažu da kao mantru ponavljaju: 'Mi smo jake. Ne može nas to slomiti. Dignut ćemo glavu gore i idemo dalje.'