ZA PRESUDU OKRIVIO KARAMARKA

Kaznu od 40 godina Paravinja dočekao s ciničnim osmjehom!

Bionic
Reading

Dragan Paravinja nepravomoćno je jutros osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Drniša te za još jedan pokušaj silovanja

Županijski sud u Šibeniku u petak je izrekao presudu Draganu Paravinji, osumnjičenom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Proglašen je krivim po svim točkama optužnice. Osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Za teško ubojstvo Antonije Bilić osuđen je na 35 godina zatvora, a za pokušaj njezina silovanja na šest godina. Za pokušaj silovanja druge djevojke sud mu je odredio pet godina zatvora te je kazna objedinjena u jedinstvenu maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

Tijekom izricanja presude monstrumu i opisujući teško ubojstvo i dva pokušaja silovanja i na licu sutkinje Nives Nikolac vidjela se prestravljenost njegovim čudovišnim nedjelima. Cijelo vrijeme izricnja presude i opisivanja Antonijina sestra Ana Bilić jecala je.

Osuđeni Paravinja u sudnicu je ušao pokazujući apsolutno nepoštivanje suda. Žvakao je žvakaču i cinično se smijao, a nakon što mu je izrečena presuda mrmljao je sebi u bradu i negodovao, piše Večernji list.

'Jasenovac je bio pošteniji!. Presudu je potpisao Karamarko!', rekao je nakon izricanja presude Paravinja.

Odvjetnik: Očekujemo da će ipak pronaći Antonijino tijelo

'Obitelj je na neki način zadovoljna. Ovo je gorka istina, ali prihvatili su ju kao apsolutnu istinu. Na ovaj postupak gledaju kao na nešto što bi trebalo spriječiti da se slične stvari događaju u budućnosti nekim drugim ljudima. Iako su neki članovi obitelji došli u Šibenik na izricanje presude, nisu imali snage ući u sudnicu. Jedina na izricanju bila je Ana Bilić. Čitava obitelj se na kraju zahvaljuje i vama novinarima jer ste korektnim pisanjem u početku ovaj slučaj izdigli na nacionalnu razinu i pomogli da se brže riješi', rekao je Ljubičić dodajući kako Bilići smatraju da je policija odradila dobar posao, ali da je propusta svakako bilo, piše Jutarnji list

'Smatramo da je određenih propusta bilo u predistražnim radnjama, a sve što sad očekujemo je da će se Antonijino tijelo ipak nekako pronaći. Što se Paravinjinog ponašanja na sudu tiče to više govori o njemu jer niti u jednom trenutku nije pokazao ni trunku kajanja', rekao je odvjetnik.

Osumnjičeni Paravinja se u četvrtak na vlastiti zahtjev obratio šibenskom sudu. Njegova odvjetnica Ankica Giljanović kasnije je rekla kako osumnjičeni na to ima zakonsko pravo te da je obraćanje sudu trajalo relativno kratko. Neslužbeno se doznaje kako je Paravinja ponovio da nije kriv za ubojstvo i dva pokušaja silovanja, pišu 24sata