službeno potvrđeno

Karolina Vidović Krišto jedna je od 'tri dame' koje se priključuju Škori: 'Uz Božju pomoć, borit ću se protiv korupcije, pedofilije i za povratak Hrvata u Hrvatsku'

27.05.2020 u 13:15

Bionic
Reading

Nakon što je Miroslav Škoro najavio kako će se Domovinskom pokretu pridružiti 'tri dame' danas je potvrđeno ime jedne. Riječ je o Karolini Vidović Krišto

'Čast nam je predstaviti naše novo pojačanje, nezavisnu kandidatkinju Karolinu Vidović Krišto koja će na predstojećim parlamentarnim izborima biti na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici', izvijestili su iz Domovinskog pokreta.

'Uz Božju pomoć i vaše povjerenje, borit ću se protiv korupcije, protiv institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske. Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri', izjavila je Vidović Krišto.

Vidović Krišto javnosti je poznata po događaju iz 2012., kada je u emisiji 'Slika Hrvatske' ustvrdila da se Hrvatskoj nameće spolni odgoj u školama, kazavši da je jedan od autora spolnog odgoja, profesor Aleksandar Štulhofer znanstveno surađivao s deklariranim pedofilima.

Odmah je suspendirana, a emisija je ugašena. Godine 2015. dobila je otkaz na HTV-u. Sudskim je nalogom, s obzirom na to da je ustanovljeno kako je otkaz bio protuzakonit, vraćena na posao.

  • +8
Karolina Vidović Krišto Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mediji su spekulirali kako su ostale 'dame' Ljiljana Zmijanović i Marijana Petir. Zmijanović, hrvatska braniteljica i doktorica znanosti, javnosti je poznata kao jedna od kandidatkinja za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

Taj je posao u konačnici dobila Nella Slavica, istodobno članica dviju stranaka, HDZ-a i HNS-a. Zmijanović se na to žalila Upravnom sudu koji je poništio natječaj, no resorni ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić opet je na mjesto ravnateljice imenovao Slavicu. Zmijanović je ovih dana napustila HDZ.

Marijana Petir najpoznatija je od ove 'tri dame' koje se spominju. Riječ je o bivšoj istaknutoj HSS-ovki i bivšoj europarlamentarki.