BLAGDAN TIJELOVA

Kardinal Bozanić pozvao na solidarnost i zajedništvo

19.06.2014 u 21:21

  • +4

Bozanić predvodio misno slavlje povodom Tijelova

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Steduk Fabac

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić večeras je, na svetkovinu Tijelova, u karlovačkoj crkvi Presvetog Srca Isusova predvodio svečano euharistijsko slavlje te vjernike pozvao na solidarnost i zajedništvo potrebne za rast dobra u društvu

'Ukoliko pripadamo Bogu, ako volimo crkvu, trebamo to zajedništvo podržavati. Trebamo i unutar crkve biti jedni drugima od pomoći. Treba pomagati, kako kaže Sveto pismo, osobito pobraći u vjeri. Neka se to prepozna i izvan zidova ove crkve, jer i to nam je zajedništvo potrebno i o tome ovisi rast dobra u našoj sredini', poručio je Bozanić.

Vjernike je pozvao i da procesijom kroz Karlovac svjedoče svojoj pripadnosti Bogu i Isusu koji, istaknuo je u propovjedi, ima što dati svijetu, Hrvatskoj i gradu Karlovcu.

Poruka je svetkovine Tijelova, nastavio je, da se euharistijski ljudi hrane euharistijom, a time primaju Isusa u svoj život. 'Euharistijski čovjek ne usmjerava sve prema sebi, nego živi za druge', istaknuo je Bozanić.

Naposredno prije procesije kardinal je poručio kako se upravo zajedništvo svjedoči hodanjem u procesiji, otvaranjem prema Isusu, te time čini blagoslovljeniji život.

'Onaj tko slavi euharistiju, tko dolazi na misu, tko časti presveti oltarski sakrament, taj se povezuje s Isusom Kristom, znači mi, živa crkva, hranimo se euharistijom. A što znači biti euharistijski čovjek? To znači živjeti onako kako nam On pokazuje. Kako nam Isus govori, ne samo riječima, nego primjerom i svojim životom – biti za drugoga', naglasio je.

Kao primjer takvoga života označio je obitelj gdje su roditelji za djecu, gdje djeca rastu u ljubavi roditelja i gdje se djeca uče ljubiti od roditelja. 'To se živi i u zajednici. U zajedenici župe koja je otvorena, osobito za potrebite. To se živi i u široj zajednici, biti za drugog', kazao je Bozanić.

Tijelovska procesija je nakon propovijedi od crkve Presvetog Srca Isusova išla ulicama Novog centra i završila u župnoj crkvi Sveta Tri kralja.