ŠEF HDZ-A O AKTUALNIM TEMEMA

Karamarku Kosor frustrirana, Milanović cirkusant

26.09.2012 u 20:39

Bionic
Reading

'Nema međusobnih sukoba, stranka se bavi ozbiljnijim problemima od nekog broša. To su trivijalne teme koje su nama nametnute da se unese nemir u stranku', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a, nije precizirao planira li Jadranku Kosor izbaciti iz stranke, no rekao je da su njezine izjave u medijima blizu kršenja članka Statuta HDZ-a o izjavama članova koje su u suprotnosti sa stavovima stranke. 'U pitanju su frustracije nakon poraza u stranci i nadam se da će nestati i da jenjavaju, imamo razumijevanja za to', rekao je Karamarko pritom oštro negirajući da željeznom rukom vlada najjačom oporbenom strankom.

'Ja stranku demokratiziram. Izabrani su odbori i čelni ljudi koji se nisu uspjeli nametnuti kao autoriteti. Tamo gdje smo najslabiji: Zagreb, Rijeka i Varaždin, napravili smo promjene. Mi ne možemo ući u kampanju nehomogeni i oslabljeni. U stranci se vrlo demokratski komunicira, svaki problem stavljam na Predsjedništvo. Ja sebe ne predstavljam kao univerzalnu pamet', objasnio je.

Odgovarajući na kritike jer je tijekom prošlog aktualnog sata u Saboru tijekom kojeg je premijer Milanović iznio niz kontroverznih izjava, Karamarko je kazao kako nije želio raditi cirkus, jer ga je Milanović ionako već stvorio.


'Bit će vremena za te duele, konzultirali smo se, Malkar, Jandroković i ja, da izađemo ili da ne stvaramo cirkus u Saboru, jer je Milanović već stvorio cirkus. Nije odgovorio ni na jedno pitanje, ali je svakog tko je postavio pitanje diskreditirao', rekao je šef HDZ-a. Dodao je da je Milanović tada rekao rečenicu koju su željeli čuti, a to je da će o ratifikaciji sporazuma Tuđman - Izetbegović odlučivati dvotrećinska većina u Saboru. Tvrdi da je Franjo Tuđman bio obmanut prilikom potpisivanja te da je zato odgađao ratifikaciju. Pita se možemo li pričekati još godinu dana da stručnjaci daju svoj pravorijek kada smo čekali 13 godina.

Kazao je kako je Milanović postao veliki šaljivdžija te kako bi o kritici vladajućih mogao pričati barem pola sata. Na pitanje zašto više priča o prošlosti nego o sadašnjosti i budućnosti, Karamarko je kazao kako je samo riječ o reakciji na ukidanje pokroviteljstva Sabora nad komemoracijoim na Bleiburgu te pripajanju Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata Ministarstvu branitelja čime je to tijelo izgubilo neutralnost. Pitao se smeta li ikoga u ovoj zemlji 900 jama s leševima.