život nakon politike

Novi biznis: Znamo što je Karamarko kuhao u SAD-u

09.03.2017 u 12:34

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik vlade, iako je političku karijeru stavio u mirovanje, ne miruje. Nakon nedavnih posjeta Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama došao je na ideju da u Hrvatskoj osnuje institut za javnu politiku ili think-tank

Iako odsutan iz politike, napisao je na Facebooku, nije prestao razmišljati o problemima s kojima se suočava Hrvatska te promišljati o našoj budućnosti kao nacije. Kaže da se stupovi uspjeha moraju se graditi na snažnoj, aktivnoj demokraciji, modernom, inovativnom gospodarstvu te jasnoj i čvrstoj vanjskoj politici pa je tako i došao na ideju o osnivanju think-tanka.

'Tijekom nedavnog posjeta Washingtonu dobio sam izvrsnu priliku razgovarati s američkim političarima o modelima takva pothvata. Nakon tih susreta prožet sam entuzijazmom više nego ikada i uvjeren u to kako bi takva inicijativa mogla pomoći Hrvatskoj', napisao je Karamarko koji je počašćen što je imao prigodu susresti se s mnogim američkim kongresmenima, uključujući senatore i članove kongresa koji su prijatelji Hrvatske, od kojih su mnogi ponudili ideje i podršku u razvoju hrvatskog think-tanka.

Pohvalio se i da se susreo s  dužnosnicima obiju glavnih stranaka, uključujući senatora Rogera Wickera (predsjedavajući Helsinške komisije), kongresnika Mikea Conawaya (predsjedavajući Odbora za poljoprivredu), kongresnika Davida Pricea (predsjedatelj Demokratskog partnerstva Donjeg doma), kongresnika Eliota Engela (visokopozicionirani član Odbora za vanjsku politiku) te kongresnicu Kay Granger (predsjedateljica Potkomisije za raspodjelu novčanih sredstava obrane).