bivši šeF hdz-a

Karamarko uskrsnuo na Facebooku, no o dnevnicama - ni riječi

06.03.2017 u 15:22

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko nakon odlaska s dužnosti u stanci i državi rijetko se pojavljuje u javnosti. Tek se povremeno obraća svojim sljedbenicima na Facebooku čestitajući veće obljetnice ili opisujući dojmove s putovanja. Sumnje da je vlada u kojoj je bio prvi potpredsjednik također muljala s dnevnicama, koje je iznio na konferenciji za medije premijer Andrej Plenković u ponedjeljak, nije komentirao.

 

Tako je i ovaj put sa sljedbenicima na Facebooku podijelio dojmove s puta u Washingtonu, gdje se, kako je napisao, družio sa starim prijateljima i kolegama te se susreo s nekoliko američkih dužnosnika koji se brinu o pitanjima od važnosti za Hrvatsku i njeno okruženje.

Karamarko piše da se u Washingtonu uvjerio kako suvremena Amerika uistinu predstavlja model slobode, sigurnosti i gospodarskog napretka te se podsjetio koliko su duboke veze između Amerike i Hrvatske.

'Jedan od važnijih bio je posjet Nacionalnom groblju Arlington, na kojem počivaju neki od američkih vojnika hrvatskog podrijetla koji su se borili za slobodu i demokraciju širom svijeta. Njihova hrabrost me je uistinu inspirirala', piše Karamarko. Potom je imenima i spomenuo neke od američkih vojnika hrvatskog porijekla te je naveo i njihove kratke biografije poput Ivice jeraka, Michaela J. Novosela, Johana J. Tominnca i Louisa Cukele.